USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Понад чотири тисячі російських військових захотіли здатися в полон

З усіма, хто "подав заявки", вже "проводяться всі необхідні роботи"
російські солдати
Російські солдати
Джерело: відкриті джерела

Понад 4,3 російських військовослужбовці та мобілізовані заявили про бажання здатися в український полон. Про це у коментарі каналу Freedom заявив речник проєкту "Хочу жити" Віталій Матвієнко.

За його словами, з усіма, хто подав заявки, вже "проводяться всі необхідні роботи для того, щоб ця процедура була безпечною".

Як росіянам здатися в полон 

Генштаб ЗСУ випустив для російських солдатів та офіцерів відеоінструкцію, як здатися в полон безпілотнику. Насамперед росіяни мають зв'язатися з проєктом "Хочу жити" і за необхідності отримати координати відправної точки. Українські військові вирішили застосовувати дрони, щоб зробити процес здачі в полон безпечнішим для всіх учасників процесу.

20 вересня Держдума запровадила до КК статтю 352.1 "Добровільне здавання в полон", згідно з якою такий злочин – за відсутності ознак держзради – карається позбавленням волі на строк від трьох до десяти років.

Цікаво

Число запитів у "Яндексі" з території Росії на тему здачі в полон Збройним силам України рекордно зросло з середини листопада. Зростання інтересу співпало з обмінами полонених між Москвою і Києвом, що почастішали.

"У попередні п'ять місяців росіяни в середньому вбивали цей запит 10 тисяч разів на тиждень. Попередній пік активності про здачу в полон в "Яндексі" спостерігався у квітні–травні, тоді ж було встановлено тижневий рекорд за кількістю подібних запитів – майже 130 тисяч", – пишуть у ЗМІ.

За даними Telegram-каналу, зростання запитів у листопаді збігається з прибуттям великих груп мобілізованих росіян на фронт та повідомленнями про значні втрати серед них. Також вплинули відеозвернення військових з армії окупантів та їхніх родичів, які скаржилися, що непідготовлених мобілізованих "як м'ясо" кинули на першу лінію.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму