USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Білокудря про перші дні війни: За 10 років роботи такої кількості пасажирів я не бачив

Сьогодні станція працює майже в штатному режимі
Володимир Білокудря 6 квітня
Начальник станції Харків-Пасажирський Володимир Білокудря, 6 квітня
Джерело: скріншот

Начальник станції Харків-Пасажирський Володимир Білокудря поділився з телеканалом UWN спогадами про перші дні повномасштабного вторгнення. 

"Відразу після повномасштабного вторгнення о п’ятій ранку треба було гуртуватися всім – у нас було організовано штат під керівництвом нашого виконавчого директора Уманця Миколи Григоровича. Було розроблено алгоритм дій, і всі працювали на евакуацію населення задля одного результату. Я працюю вже понад 10 років начальником станції, але такої кількості людей, такої кількості пасажирів у нас ще не було ніколи", – розповідає він.

Зазначається, що ці люди були налякані, в очах був страх, відчай, бо хтось з них залишився без даху над головою, хтось, можливо, і втратив когось із рідних.

"Тому всім хотілося допомогти і максимально швидко, максимально ефективно евакуювати населення, тих людей, тих дітей від цього страхіття, щоб наші діти, не бачили тієї страшної війни і не чули тих вибухів, авіабомб, літаків, які кружляли над нами, коли ми виконували евакуаційні заходи", – додав Білокудря.

Сьогодні станція працює майже в штатному режимі. Евакуаційних поїздів немає, люди планомірно їдуть у своїх справах, кому треба. Білокудря розповідає, що зараз вже правомірна спокійна робота, незважаючи на повітряні тривоги, постійні обстріли Харкова і так далі. 

Також у місті немає евакуаційних вагонів. За словами начальника станції, у цьому нема потреби.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням