USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Російського льотчика, який бомбив Харків, звільнили від покарання. Чому?

Раніше він був засуджений до 12 років позбавлення волі
Суд
Джерело: відкриті джерела

Суд у Харкові звільнив від відбування покарання військовополоненого російського льотчика, який бомбив Харків. Про це сказано в постанові Дзержинського районного суду Харкова. 

Льотчика ЗС РФ було засуджено 2 березня за скоєння злочину проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку, йому призначено покарання до 12 років позбавлення волі. Росіянин перебував в Київському СІЗО як військовополонений до набуття вироком законної сили.

Згідно з постановою, до суду було подано клопотання прокурора про звільнення засудженого льотчика від відбування покарання.

"Клопотання групи прокурорів... про звільнення від відбування покарання щодо засудженого... задовольнити. Звільнити від відбування покарання засудженого вироком Дзержинського районного суду Харкова... з огляду на ухвалення уповноваженим органом рішення про передання його для обміну як військовополоненого", – зазначено в постанові суду.

Постанову суду може бути оскаржено в апеляційному порядку протягом семи днів із моменту оголошення.

Раніше

Тиждень тому, 7 березня Україна і Росія провели черговий обмін полоненими. Додому повернулися 126 захисників та 4 захисниці. 

Серед них – 87 захисників Маріуполя, 71 з яких – із "Азовсталі".

Також повернулися взяті у полон в районі Бахмута та Соледара – загалом 35 людей з Донецького напрямку.

Читайте також:
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15-20 тисяч засуджених, - Арахамія Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15-20 тисяч засуджених, - Арахамія
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні В Індії заарештували чотирьох людей, які заманювали чоловіків воювати на боці Росії в Україні