USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Байден подав до Конгресу запит на понад 60 млрд доларів військової допомоги для України

Запит включає 61,4 млрд доларів допомоги Україні та 14,3 мільярда допомоги Ізраїлю.
Джо Байден
Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

Президент Сполучених Штатів Джо Байден подав до Конгресу раніше анонсований запит на понад 105 млрд дол. оборонної допомоги, більша частина з яких призначена для України. Про це йдеться на сайті Білого дому.

Запит включає 61,4 млрд доларів допомоги Україні та 14,3 мільярда допомоги Ізраїлю.

Крім допомоги Україні, запит також передбачає пакет підтримки Ізраїлю, розбудову військово-промислового комплексу США, зміцнення безпеки Індо-Тихоокеанського регіону, гуманітарну допомогу, фінансування країн, що розвиваються, для створення альтернативи програмам Китаю, зміцнення безпеки на південному кордоні США.

У Білому домі зазначили, що допомога Україні полягатиме в навчанні військових, обладнання та зброї, необхідної, аби допомогти "обороняти та звільняти свою суверенну територію, а також захистити український народ від російської агресії".

Раніше ми повідомляли, що сенатори з Республіканської та Демократичної партій хочуть у найкоротші терміни схвалити для України пакет допомоги на один рік вартістю від 50 до 100 млрд доларів.

Зазначалося, що ця допомога буде достатньою, щоб підтримати Україну до наступних виборів у США.

Додамо, що згідно з 10-річною угодою, укладеною у 2016 році, Ізраїль вже отримує від Сполучених Штатів 3,8 мільярда доларів на рік.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди