USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Майже 2,5 тис. українців загинули в ДТП за цей рік, – Білошицький

На частину з цих аварій також вплинули наслідки війни
ДТП Ніколаєнко_2

Нардеп Ніколаєнко збив насмерть 18-річну дівчину. 3 листопада 2023 р.

Джерело: Нацполіція

За 10 місяців 2023 року в Україні зареєстрували понад 19,7 тисячі аварій на дорогах, внаслідок яких загинули 2 тис. 492 людини, а 24 тис. 774 – травмувалися. Про це повідомив перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

Правоохоронець нагадав, що згідно з Резолюцією ООН, третю неділю листопада оголошено Всесвітнім днем пам’яті жертв ДТП.

"Звісно, ворог забирає значно більше життів наших воїнів і цивільних людей щодня. Проте багато українців травмуються і гинуть також у таких прикрих подіях, як ДТП. На частину з цих аварій також вплинули наслідки повномасштабної агресії", – зауважив Білошицький.

І закликав дотримуватись правил дорожнього руху, зокрема їхати з безпечною швидкістю, пам’ятати про безпечну дистанцію та правила маневрування. А також:

  • сідати за кермо тверезим та відпочилими;
  • користуватися ременями безпеки;
  • носити світловідбивні елементи на одязі, коли ви є пішоходом.
Новини за темою: Смертельна ДТП під Харковом: Правоохоронцю, який збив підлітка, повідомлено про підозру

ДТП на блокпостах

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну внаслідок ДТП станом на 11  листопада на блокпостах загинули 11 службовців. Про це повідомив заступник директора Департаменту комунікації МВС Антон Страшко в ефірі "Радіо Свобода".

"Загалом на сьогоднішній день внаслідок ДТП, на жаль, 11 службовців – це і поліцейські, і військовослужбовці – загинули. І 37 – зазнали поранення. Такі дані маємо на сьогоднішній день від початку повномасштабної війни", – зазначив Страшко.

За його словами, найчастіше ДТП на блокпостах ставалися через порушення правил дорожнього руху з боку водіїв.

ДТП із дітьми

За вісім місяців поточного року, порівнюючи з аналогічним періодом 2021-го, в Україні сталося на 7% більше аварій, в яких травмувалися або загинули діти, – більше ніж 2,6 тисячі. Такі дані наводять на сайті Опендатабот.

Зазначається, що загалом із січня по серпень поточного року в таких дорожньо-транспортних пригодах 116 дітей загинуло та більше ніж 3 тис. отримали травми.

Новини за темою: В Україні більшає аварій, що сталися через провину пішоходів чи дітей

ДТП у 2022 році

В Україні протягом 2022 року було зафіксовано понад 18 тисяч ДТП, внаслідок яких загинула 2 тис. 791 особа та 23 тис. 145 осіб отримали травми. Однак в порівнянні з 2021-м така статистика – позитивна.

Разом з тим протягом минулого року правоохоронці зафіксували 790 випадків ДТП за участю нетверезих водіїв. У таких аваріях загинула 91 особа, ще 1 тис. 031 – травмувалася.

Також за участю дітей у 2022 році сталося 2 тис. 625 аварій, внаслідок яких загинуло 125 дітей та 2978 отримали травми. Ще 5 тис. 284 ДТП сталося з постраждалими пішоходами: загинуло 874 особи та 4 тис. 799 – травмовано.

Новини за темою: Раді пропонують посилити відповідальність за порушення ПДР з дітьми
Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен