USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні зростає кількість ДТП за участю дітей: Які області очолили антирейтинг?

Цього року суттєво збільшилася кількість ДТП з загиблими і травмованими, які трапилися саме з вини дітей
ДТП

ДТП

Джерело: відкриті джерела

За вісім місяців поточного року, порівнюючи з аналогічним періодом 2021-го, в Україні сталося на 7% більше аварій, в яких травмувалися або загинули діти, – більше ніж 2,6 тисячі. Такі дані наводять на сайті Опендатабот.

Зазначається, що загалом з січня по серпень поточного року в таких дорожньо-транспортних пригодах 116 дітей загинуло та більше ніж 3 тис. отримали травми.

ДТП за участі дітей
Джерело: Опендатабот

Які області очолили антирейтинг за кількістю ДТП?

"Протягом останніх трьох років незмінним лідером за кількістю ДТП з загиблими та/або травмованими, скоєними за участю дітей, залишається Львівщина. За вісім місяців 2023 року на Львівщині сталося 275 таких ДТП – на 12% більше до відповідного періоду 2021 року", – йдеться у матеріалі.

Автори зауважують, що це 10% від загальної кількості таких ДТП по країні.

ДТП з травмованими або загиблими за участю дітей
Джерело: Опендатабот

Друге та третє місце посідають Дніпропетровщина (208-ме) та Київщина (198-ме).

Хто винен?

Зазначається, що у 2023-му суттєво збільшилася кількість ДТП з загиблими і травмованими, які трапилися саме з вини дітей. Ідеться про 433 таких інцидентів за вісім місяців.

"Це в 1,5 раза більше, ніж було в січні – серпні 2021 року. У таких аваріях в поточному році вже загинуло 14 дітей, а ще 514 отримали травми. До речі, останній показник у 2,2 раза перевищує показник відповідного періоду 2021-го", – зазначають у матеріалі.

Аварії, що трапилися з вини дітей
Джерело: Опендатабот

Раніше ми писали, що за сім місяців цього року в Україні вже зафіксовано 12,6 тис. ДТП з травмованими і загиблими. Лідером за кількістю аварій та кількістю загиблих в результаті дорожніх пригод стала Дніпропетровщина.

.

 

Читайте також:
На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду На т.о. Луганщині окупанти погрожують матерям відбирати немовлят: Це порушує Конвенцію щодо злочинів геноциду
Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА Зеленський звільнив Майбоженка з посади голови Броварської РДА
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру