USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

900 українських морських піхотинців повертаються з Великої Британії після десантної підготовки

Це перша програма десантної підготовки, яку Велика Британія проводить для України
тренування морпіхів
Тренування піхотинців
Джерело: Генштаб ЗСУ

Близько 900 українських морських піхотинців повертаються додому після піврічних десантних тренувань у британських спецпризначенців у межах програми Interflex. Про це повідомляє пресслужба Генерального штабу Збройних сил України.

Так, під час підготовки британські військові навчали українських солдатів виконувати десантні операції та висадку на суходіл з використанням надувних човнів.

"Курс, який пройшли близько 900 українських морпіхів, включав тренування з використання протитанкових комплексів NLAW, переносних ЗРК Stinger, мінометів і безпілотників для розвідки, а також знищення перешкод, наприклад, "зубів дракона" за допомогою вибухівки. Це перша програма десантної підготовки, яку Велика Британія проводить для України. Її кульмінацією стало планування та проведення рейдових операцій українськими морськими піхотинцями вдень і вночі", - йдеться у повідомленні.

У Генштабі додали, що в минулому українські курсанти мали різні професії: багато були цивільними і прийшли добровольцями, не маючи попереднього військового досвіду, а інші — перейшли з інших підрозділів ЗСУ. Деякі вже брали участь у бойових діях на передовій.

Як відбувалися навчання?

Кожна група проходила сувору п’ятитижневу програму, яка розвивала індивідуальні навички перебування та виживання у польових умовах, першої медичної допомоги, ближнього бою, фізичної підготовки та планування дій підрозділу за наближеними до реальних сценаріями.

"Програма підготовки, яку провели елітні британські спецпризначенці, допоможе Україні розбудувати власну морську піхоту та розширити можливості дій на воді", - зазначив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

Новини за темою: Начальник Генштабу Британії про український контрнаступ: ЗСУ намагаються виснажити окупантів

А загалом з початку 2022 року у Великій Британії вже пройшли підготовку понад 20 тисяч новобранців ЗСУ. Їх навчали основним військовим навичкам, включно з техніками бою в окопах та місті, лідерським навичкам та медичній підготовці.

Операцію Interflex та підготовку морської піхоти разом з Великою Британією підтримують Австралія, Канада, Данія, Фінляндія, Литва, Нідерланди, Нова Зеландія, Норвегія та Швеція.

Відзначимо, Українські спецназівці тренуються у Великій Британії для наступу на Крим. Про це інформує британське видання Daily Express з посиланням на власні джерела.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині