USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Сім кримінальних проваджень проти священників УПЦ МП відкрито СБУ, – Опендатабот

Найбільше кримінальних справ було відкрито через колабораційну діяльність
Священник
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Принаймні сім кримінальних проваджень проти священнослужителів проросійської УПЦ відкрила СБУ від початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляє Опендатабот.

Зазначається, що в усіх випадках увагу правоохоронців привернули релігійні служителі московської церкви, що пропагували війну та були колаборантами.

"Найбільше кримінальних справ – п’ять – було відкрито через колабораційну діяльність, стаття 111-1 ККУ. Через посягання на територіальну цілісність і недоторканність України та пропаганду війни відкрито по одній справі", – йдеться у дописі.

Кількість справ, відкритих проти священників УПЦ МП

Джерело: Опендатабот

Нагадаємо, що 19 жовтня Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт 8371 про заборону діяльності релігійних організацій, пов’язаних з державою-агресором.

За кількістю релігійних установ, пов’язаних з країною-агресором, можна слідкувати на мапі Реєстру церков Московського патріархату.

Новини за темою: Стало відомо, скільки громад УПЦ МП з початку війни перейшло до ПЦУ

Раніше ми писали, що на Вінниччині настоятель храму УПЦ МП прославляв терористів із "ДНР" і намагався дискредитувати ЗСУ. Його викрили і вже повідомили про підозру. Тепер священнослужителю загрожує до п'яти років за ґратами.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали