USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 8 7 3 0 (+1300)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

На Вінниччині священник УПЦ МП вихваляв терористів. Він вже отримав підозру

Священнослужителю загрожує до п’яти років позбавлення волі
священик
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

На Вінниччині настоятель храму УПЦ МП прославляв терористів із "ДНР" і намагався дискредитувати ЗСУ. Його викрили і вже повідомили про підозру. Тепер священнослужителю загрожує до п'яти років за ґратами, повідомили у Службі безпеки України.

Правоохоронці встановили, що на власному Telegram-каналі священник повторював наративи Кремля про "громадянську війну" в нашій державі та вихваляв ексватажків терористичної організації "ДНР" Олександра Захарченка, "Гіві" та "Моторолу".

До того ж клірик поширював "авторські" коментарі, в яких намагався дискредитувати українських військових та ображав релігійні почуття представників різних конфесій, констатують у спецслужбі.

"Для підготовки деструктивного контенту використовував публікації пропагандистських інтернет-ресурсів РФ, у тому числі офіційний сайт Російської православної церкви. Крім того, протоієрей розповсюджував антиукраїнську агітацію під час проповідей та спілкування з прихожанами церкви", – зазначили в СБУ.

У клірика провели обшуки та знайшли докази підривної діяльності на користь Росії.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили настоятелю храму про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників);
  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади).

Священнику загрожує до п'яти років позбавлення волі. 

"Фігурант переховувався від правосуддя на території кількох областей України, але у результаті оперативних дій Служба безпеки встановила його місцезнаходження і затримала. Наразі йому обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів", – додали в СБУ.

Раніше ми писали, що днями в Івано-Франківську затримали антиукраїнського агітатора, прихильника СРСР, який через анонімний профіль у забороненій соцмережі ділився численними відеороликами та публікаціями російської пропаганди. Фігуранту вже повідомили про підозру. 

Читайте також:
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15–20 тисяч засуджених, – Арахамія
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, – Камельчук