USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Звання Героя України будуть присвоювати по-новому

Відтепер подання про присвоєння звання Герой України розглядатиме експертна група
Відзнака
Відзнака "Герой України"
Джерело: відкриті джерела

Президент Володимир Зеленський вніс зміни до Статуту звання Герой України, згідно з якими попередній розгляд подань про присвоєння найвищого державного звання здійснюватиме експертна група при Комісії державних нагород та геральдики при президентові. Про це йдеться на сайті глави держави.

"Велика кількість звернень та електронних петицій щодо присвоєння тому чи іншому нашому захисникові звання Герой України говорить про те, що це питання потребує упорядкування. Тож було вирішено передбачити спеціальний дорадчий орган – експертну групу", – йдеться в повідомленні.

Експертна група формується з представників Міноборони, апарату головнокомандувача ЗСУ, Генштабу ЗСУ, командувань видів та родів військ, командувань оперативно-стратегічних угруповань військ, МВС, Нацгвардії, ДПСУ, ДСНС, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Держспецзв’язку, УДО та ОП.

Новини за темою: 10 Героїв України, яких забрала повномасштабна війна

У випадках, коли статутами та положеннями про державні нагороди передбачено попередній розгляд подань про відзначення державними нагородами експертними групами при Комісії державних нагород та геральдики при президентові, матеріали вносяться на розгляд цієї комісії разом із висновком відповідної експертної групи.

Зазначимо, звання Герой України – це державна нагорода України, найвищий ступінь відзнаки в Україні, що надається громадянам України за здійснення визначного геройського вчинку або видатного трудового досягнення.

Нагороджені цим званням мають певні пільги. Наприклад, вони не платять за комунальні послуги, мають право на надбавку до пенсії, мають переваги в умовах скорочення штату за місцем роботи.

За час великої війни військових зі званням "Герой України" побільшало. На жаль, деякі з них нагороджені посмертно. Наприклад, таке звання присвоїли українському військовослужбовцю Олександру Мацієвському, якого росіяни розстріляли за гасло "Слава Україні!".

Також Зеленський посмертно нагородив Героя України Дмитра Коцюбайла з позивним "Да Вінчі".

 
Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється з запізненням на рік, - Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"