USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ЗСУ ще більше просунулися в районі Роботиного і Кліщіївки, – ISW

Геолокаційні кадри вказують на успіх українських воїнів
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Українські війська 10 вересня продовжували просуватися на південь від Роботиного в Запорізькій області та поблизу Бахмута. Про це йдеться в аналізі Інституту вивчення війни (ISW).

Так геолокаційні кадри вказують, що бійці Збройних сил України просунулися на схід від Новопрокопівки.

"Речник Таврійського угруповання військ України Олександр Штупун зазначив, що українські війська продовжують просування в районі Роботиного і звільнили на цьому напрямку 1,5 кв. км території. А речник Генерального штабу України та Східного угруповання військ Ілля Євлаш сказав, що українські сили досягли успіху поблизу Кліщіївки Донецької області", – йдеться у звіті.

Разом з тим 2-й механізований батальйон 3-ї десантно-штурмової бригади 9 вересня також заявив, що витіснив російські сили з району на Бахмутському напрямку.

Однак російські війська 10 вересня також проводили наступальні дії поблизу Бахмута, але марно.

Новини за темою: ЗСУ витіснили росіян з позицій на південь від Бахмута, − ISW

Головне зі звіту ISW:

  • Українські війська продовжували просування на південь від Роботиного на заході Запорізької області і просунулися поблизу Бахмута.
  • Російські військовослужбовці продовжують детально описувати постійні проблеми, які перешкоджають російським операціям на лінії фронту в Україні.
  • Загарбники вели наступальні операції на лінії Куп’янськ – Сватове – Кремінна, поблизу Бахмута, уздовж лінії міста Авдіївка – Донецьк, у районі кордону Донецько-Запорізької області та на заході Запорізької області та, як повідомляється, відновили деякі втрачені позиції на деяких ділянках.
  • 10 вересня речник Головного управління розвідки України (ГУР) генерал-майор Вадим Скібіцький заявив, що російські військові сконцентрували на окупованій території України понад 420 тисяч військовослужбовців, не враховуючи Росгвардії та інших військових частин і структур.
  • Ворожі чиновники провели останній день голосування на російських регіональних виборах на окупованих територіях 10 вересня, продовжуючи спроби примусити жителів голосувати та представити вибори як законні.

Як іде контрнаступ ЗСУ?

Активна фаза контрнаступу ЗСУ може тривати ще 30–45 днів. Після цього наступ ускладнить погода. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передає BBC.

Він вважає, що восени ЗСУ буде важче маневрувати, тому наступальні дії можуть сповільнитися.

Разом з тим російські окупанти на тлі контрнаступальних операцій Збройних сил України змінюють систему командування та управління, намагаються активізувати зусилля щодо впровадження доктрини вогню, адаптують розгортання комплексів РЕБ. При цьому загарбники продовжують зазнавати труднощів з керівництвом підрозділами, розповіли аналітики Інституту вивчення війни.

Новини за темою: Ворог готується взяти реванш і вийти на кордони Донецької та Луганської областей

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров