USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

ЗСУ контролюють уже 10 кв. км на лівому березі Дніпра, – ISW

Українські оборонці продовжують закріплюватися на лівому березі Дніпра
ЗСУ Херсонщина лівий берег
ЗСУ форсують Дніпро на Херсонщині
Джерело: Володимир Зеленський

Збройні сили України контролюють уже 10 квадратних кілометрів на лівому березі Дніпра. Про це пише Американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зазначається, що ЗСУ налагодили логістику та можуть підвозити боєприпаси на лівий берег.

Також повідомляється про збільшення чисельності українського угруповання на лівобережжі в останні тижні.

Про те, що Сили оборони посунули окупантів на 3–8 км від Дніпра на лівобережжі Херсонщини, тому мінометні розрахунки вже не досягають правого берега, повідомила пресофіцер Сил оборони "Півдня" Наталя Гуменюк в ефірі "Єдині новини".

"Попередньо цифри різняться від 3-х до 8 км у залежності від специфіки географії та ландшафтного дизайну лівого берега. Уже мінометні розрахунки не досягають правого берега і тому це – певне досягнення, яке ми вже можемо фіксувати", – сказала Гуменюк.

Вона уточнила, що українські оборонці продовжують закріплюватися на лівому березі.

Український Генеральний штаб повідомив, що Сили оборони утримують позиції на сході Херсонської області. А от один із російських "воєнкорів" стверджував, що українські війська за підтримки артилерії буцімто марно атакували в районі сіл Пойма (10 км на південний схід від Херсона і 4 км від Дніпра) і Піщанівка (13 км на південний схід від Херсона і 3 км від Дніпра), а також з боку села Кринки (30 км на північний схід від Херсона і 2 км від Дніпра).

Що передувало?

Напередодні, 17 листопада, стало відомо, що ЗСУ успішно провели серію бойових дій на лівому березі Дніпра на Херсонщині й закріпилися на декількох плацдармах. Про це поінформувало командування морської піхоти ВМС ЗСУ.

"За час операції росіяни втратили 1 тис. 216 особового складу, 24 танки, 89 артилерійських систем та мінометів, 135 одиниць різноманітної автомобільної техніки, 48 одиниць бойових броньованих машин, у тому числі БТР та БМП, 9 РСЗВ, 14 плавзасобів та 15 одиниць спецтехніки. Ще 2 тис. 217 окупантів поранені", – розповідала Морська піхота. 

У Генштабі ЗСУ додали, що в зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку українські воїни ведуть контрбатарейну боротьбу, завдають вогневого ураження по тилах ворогів.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням