USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Закликав до репресій над українцями: СБУ повідомила про підозру російському пропагандисту Мардану

Фігурант є одним з ключових блогерів прокремлівського видання "Комсомольска правда"
пропагандист
Джерело: Telegram СБУ

Служба безпеки України зібрала доказову базу на російського пропагандиста Сергія Ключенкова (більш відомого під псевдонімом Сергій Мардан), який закликав до геноциду українського народу. Про це повідомили в пресслужбі СБУ.

Правоохоронці розповіли, що фігурант є одним з ключових блогерів прокремлівського видання "Комсомольска правда", а також бере активну участь в ток-шоу на ще одному рупорі Кремля – телеканалі "Соловйов live".

"З самого початку повномасштабного вторгнення РФ Мардан публічно підтримав агресивну війну проти України і виправдовував воєнні злочини російських окупантів. Задокументовано, що зловмисник постійно агітував за проведення масових репресій проти цивільного населення України", – йдеться у повідомленні.

В одному з прямих ефірів пропагандист запропонував створити концтабори для мешканців тимчасово окупованої України, які чинять супротив росіянам. Мовно-лінгвістичні експертизи підтвердили факти злочинної діяльності Мардана.

Новини за темою: СБУ оголосила підозру соратнику Пригожина, який запустив канал росТБ на Херсонщині

На підставі зібраних доказів слідчі повідомили йому про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України.

Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території Росії, тривають комплексні заходи для його притягнення до відповідальності за злочини проти нашої держави. Зловмиснику загрожує до восьми років тюрми.

До речі, журналісти "Схем" та "Слідство.Інфо" ідентифікували армійців РФ та їхніх командирів, які контролювали Каховську гідроелектростанцію в ніч її підриву.

ЗМІ вдалося поіменно встановити низку російських військових 205-ї окремої мотострілецької "казачої" бригади Сухопутних військ РФ, які безпосередньо контролювали Каховську ГЕС.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали