USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Займався рекетом у Вінниці: Затримано депутата з колишньої "ОПЗЖ"

Фігурант разом зі спільниками вимагав гроші у підприємців як регулярну "данину"
У Вінниці нейтралізували злочинну групу, яка займалася рекетом серед підприємців
У Вінниці нейтралізували злочинну групу, яка займалася рекетом серед підприємців
Джерело: СБУ

У Вінниці правоохоронці нейтралізували кримінальне угруповання, яке тероризувало жителів міста та намагалось "підім’яти" під себе аграрний бізнес у регіоні. Серед затриманих – депутат Вінницької районної ради, який обирався від забороненої партії "ОПЗЖ", та двоє його спільників – працівників Муніципальної варти міськради. Про це поінформували у Службі безпеки України.

Зазначається, що усі троє під керівництвом свого ватажка – місцевого кримінального авторитета – займалися рекетом серед підприємців.

"Під час розбою вимагали з потерпілих гроші як регулярну "данину", а у разі відмови – погрожували насильством та знищенням приватного і корпоративного майна", – розповіли в Службі безпеки.

Співробітникам СБУ вдалося задокументували факт "вибивання" 9 тисяч доларів неіснуючого боргу з керівника агрокомпанії.

"Рекетири погрожували чоловіку та його родині фізичною розправою, а також знищенням сільгосптехніки підприємства, якщо він не погодиться сплатити "борг". Співробітники СБУ затримали всіх учасників банди за місцями їхнього перебування в обласному центрі", – зазначили у відомстві.

Під час обшуку у помешканні затриманого депутата правоохоронці вилучили вогнепальну зброю та боєприпаси. У його спільників – виявили готівку та чорнові записи "боржників".

"Наразі всім чотирьом затриманим повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, вчинене організованою групою в умовах воєнного стану). Троє із них, включно з депутатом, уже перебувають під вартою", – зазначили в СБУ.

Наразі триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. У тому числі перевіряється причетність банди до вчинення інших злочинів на території області.

Тепер зловмисникам загрожує до 12 років із конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що СБУ затримала депутата – кума Медведчука, який займався рекетом на Закарпатті.

Затриманий депутат облради організував банду, яка намагалась тримати в страху жителів прикордонного регіону і "вибивала" з них гроші.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів СБУ вбачає загрозу сплаті податків до держбюджету від касових апаратів
Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар Росія готувала теракти в Києві до 9 травня: Хотіли підірвати гіпермаркети, сховавши бомби в товар
У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали У Києві рейдери намагалися дати полковнику СБУ 1 млн доларів хабаря: Ділків затримали