USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Поблизу Антонівського мосту триває потужна бойова робота, – ОК "Південь"

Днями окупанти завдали удару балістичними ракетами "Іскандер" по східному прольоту Антонівського мосту
Антонівський міст
Джерело: відкриті джерела

В оперативному командуванні "Південь" підтвердили, що в районі Антонівського мосту на Херсонщині тривають бої, але просять дотримуватися інформаційної тиші. Про це розповіла керівниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони "Південь" Наталя Гуменюк в ефірі телемарафону зранку 2 липня.

"Наразі триває потужна бойова робота, зокрема акцент – на контрбатарейній боротьбі. Особливості лінії фронту в нашій зоні відповідальності – вона пролягає річкою Дніпро. При цьому її річище дещо деформоване внаслідок тієї катастрофи, яку створили рашисти, підірвавши Каховську греблю", – пояснила Гуменюк.

І додала, що за минулу добу в районі Антонівського мосту українські захисники знищили 49 російських окупантів та 15 одиниць ворожої техніки. Водночас загарбники посилили безпілотну розвідку.

Загарбники не можуть витіснити українських захисників з-під Антонівського мосту, – ISW

Російські війська не змогли витіснити українських захисників чисельністю до 70 осіб з їхніх укріплених позицій під східним прольотом Антонівського мосту. Про це напередодні інформував Американський інститут вивчення війни (ISW).

"Мілблогери скаржаться, що російське військове командування сліпо наказало своїм військам відвоювати територію під прольотом Антонівського мосту на східному березі. Це призвело до значних втрат серед російського особового складу і бронетехніки через обстріли з боку української артилерії і дистанційно встановлені міни", – йшлося в повідомленні.

Відзначимо, окупанти завдали удару балістичними ракетами "Іскандер" по східному прольоту Антонівського мосту 30 червня.

Деякі мілблогери стверджували, що в результаті удару було пошкоджено достатню частину прольоту мосту, щоб українські війська не могли використовувати його як прикриття, тоді як інші скаржилися, що в результаті удару міст було пошкоджено лише частково і що російська піхота відновила спроби зачистки українських позицій в інших місцях в цьому районі.

Водночас речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат заявив, що російські війська консервують ракети "Іскандер" через їхню нестачу, акцентувавши дивність того, що російські війська застосували одну з них проти підрозділу легкої піхоти чисельністю 70 осіб на підступах до вже зруйнованого мосту.

Також є інформація, що російські війська використовували термобаричні артилерійські системи ТОС-1А, дефіцитний актив на рівні військового округу, для завдання удару по українських позиціях під мостом після удару "Іскандерів".

Один з блогерів поскаржився, що російський 8-й артилерійський полк (22-й армійський корпус Чорноморського флоту) не має достатньо боєприпасів для завдання ударів по українських позиціях.

До речі, про Херсон напередодні російського вторгнення і після деокупації, про катівні і протистояння росіянам колишній поліцейський, а нині нацгвардієць Влад Пастухов розповів UWN та Христі Равлюк.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську