USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У школах та дитсадках Києва побудують нові укриття

Понад 100 закладів освіти та дошкільної освіти столиці не мають укриттів на сьогодні
укриття у школах

Укриття в одній зі шкіл України

Джерело: Цензор.Нет

У київських школах та дитячих садках побудують нові укриття. Про це під час засідання Київради повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

"Понад 100 закладів освіти та дошкільної освіти не мають укриттів на сьогодні. Ця правка напрацьована після серйозних консультацій з відповідними міністерствами дає можливість почати будівництво найпростіших укриттів", - пояснив він.

Чиновник пояснив, що ця правка складається з двох частин. Перша правка – 61 млн гривень буде виділено на будівництво найпростіших укриттів у закладах освіти. Інша частина правки – це субвенційні гроші, які достатньо складно було використати у частині будівництва, "бо там є ряд обмежень". Однак Поворозник зазначив, що минулого тижня урядом було внесено зміни до цієї постанови і їх можна буде використати на капітальний ремонт приміщень, укриттів у школах.

МОН рекомендує максимально аудиторні заняття з урахуванням укриттів

З нового навчального року 1 вересня Міністерство освіти й науки України (МОН) рекомендує максимально аудиторні заняття з урахуванням наявності та місткості укриттів. 

"Ця рекомендація не стосується закладів освіти, розміщених на територіях, які знаходяться в зонах бойових дій, зокрема в зонах досяжності вогню ворожих РСЗВ, систем типу С-300 та аналогічних. Міністерство повною мірою усвідомлює виклики, які стоять перед закладами у зв'язку з поновленням навчання в аудиторному форматі, тому першочерговим завданням для освітніх закладів є реалізація безпекової складової освітнього процесу", - йдеться у листі.

Разом з тим у міністерстві пропонують керівництву закладів освіти протягом липня-серпня вжити максимальних зусиль та вичерпних заходів щодо облаштування існуючих укриттів (як спеціалізованих, так і пристосованих), в тому числі із залученням коштів спеціального фонду, для проведення в них занять під час повітряних тривог.

Крім того, в МОН пояснюють, що вимушений перехід закладів освіти на провадження освітнього процесу в дистанційному форматі, спричинений спочатку епідемією COVID-19, а потім і збройною агресією російської федерації, в кінцевому результаті призвів до незаперечного зниження якості освіти.

Читайте також:
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким