USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг

Яка ж ситуація із забезпеченістю укриттями в закладах охорони здоров'я, UWN запитав в ОВА
укриття
Джерело: UWN

Війна внесла корективи у наше мирне життя і змусила підлаштовуватись під нові умови, які нам диктує сьогодення. Постійні тривоги, обстріли прикордонних районів та ракетні удари по мирних містах дали зрозуміти кожному, наскільки нині важливі укриття – їх наявність та облаштування. Особливо важливим є наявність укриттів в місцях, де громадянам надають медичну допомогу.

Тож, яка ж ситуація із забезпеченістю укриттями в закладах охорони здоров'я, UWN запитав в ОВА. 

Виявилось, що на 100% забезпечені укриттями медичні заклади лише Кіровоградщини, Волині, Вінниччини та Житомирщини

Високий показник забезпеченості закладів охорони здоров'я укриттями мають і Рівненщина та Івано-Франківська область. Тут він сягає 95%.

А от на Херсонщині відсоток забезпечення закладів охорони здоровʼя захисними спорудами становить 91%. Тут заклади охорони здоров'я використовують сховища цивільного захисту, протирадіаційне укриття та найпростіші укриття. В тих медичних установах, де відсутні або непридатні захисті споруди, було встановлено мобільні вуличні укриття, розповіли в ОВА.

Водночас на Сумщині 90% закладів охорони здоровʼя мають найпростіші укриття.

Новини за темою: Попри постійні вибухи вони продовжують жити життя: Як нині проживають люди на Донбасі?

Трішки менше укриттів в закладах охорони здоров'я столиці – Києві, а також в Чернігівській, Запорізькій, Одеській, Полтавській областях.

Так, на Чернігівщині із 86 закладів охорони здоров’я області 75 мають захисні споруди цивільного захисту. Це – 87%. Такий же відсоток медзакладів, що забезпечені укриттями, і в Запорізькій області.

А на Полтавщині 81% лікарняних закладів забезпечені сховищами, протирадіаційними та найпростішими укриттями.

Разом з тим на Одещині заклади охорони здоровʼя забезпечені захисними спорудами на 79,1%.

А от в Києві, за інформацією Департаменту муніципальної безпеки КМДА, відсоток медичних закладів, що забезпечені укриттями, становить 75%.

Забезпеченість закладів охорони здоров’я Хмельницької області укриттями складає 65%, а у Тернопільській області лише 60% медичних закладів забезпечені укриттями.

Джерело: UWN

Заклади охорони здоров'я Київщини забезпечені укриттями лиш на 55,1%.

Трішки гірша ситуація в областях, які інтенсивно обстрілюються армією РФ. Зокрема, на Миколаївщині забезпеченість закладів охорони здоровʼя сховищами складає 6%, протирадіаційними укриттями – 19%, іншими спорудами, які використовуються як укриття, – 30%.

І лише 10,12% закладів охорони здоров’я, що підпорядковані Департаменту охорони здоров’я Харківської обласної військової адміністрації, забезпечені укриттями. Також, більшість закладів охорони здоров’я користуються укриттями місцевих громад області, що розташовані поряд, додають в ОВА.

Скільки закладів охорони здоров'я Дніпропетровщини забезпечено укриттями – невідомо. В ОВА нам повідомили, що загалом на території області розташовано 3628 обʼєктів фонду захисних споруд цивільного захисту.

Не повідомили інформацію і у Львівській ОВА, мотивуючи це службовою інформацією та воєнним станом в країні.

Офіційні сайти з усіма укриттями країни

Нині ж в Україні діє портал "Залізне укриття", де представлено інформацію щодо приведення до ладу укриттів. 

"Ми показуємо ситуацію в розрізі кожної області, регіону та населеного пункту. Ви зможете побачити детальніше на сайті", – повідомив заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко і додав, що фонд захисних споруд цивільного захисту, який наразі становить близько 60 тис. об'єктів, буде постійно змінюватися.

Із сайтом "Залізне укриття" можна ознайомитися за посиланням.

Ще знайти укриття можна на мапі в застосунку "Дія". А от якщо укриття зачинене – можна поскаржитись сюди.

.

* Дані надавалися обласними військовими адміністраціями та КМВА протягом березня – квітня. Відповідей від Закарпатської, Черкаської та Чернівецької ОВА на цей час не отримали.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат