USD
НБУ
39.67
Готівка
40.05
EUR
НБУ
43.08
Готівка
43.55
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.67
Готівка
40.05
EUR
НБУ
43.08
Готівка
43.55

У Запорізькій області побудують перші п'ять підземних шкіл

Перші тендери на будівництво мають оголосити цього тижня
укриття

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Перші п'ять підземних шкіл побудують у Запорізькій області. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.

За словами посадовця, Міністерство освіти і науки України погодило перші проєкти від області.

"Загальна сума субвенції від держави – до 500 мільйонів гривень. Перші три школи плануємо у Запоріжжі, дві – у Запорізькому районі. Заклади стануть освітньою платформою для дітей одразу декількох районів обласного центру і декількох населених пунктів області", – прокоментував Федоров.

Перші тендери на будівництво мають оголосити цього тижня.

"Наша мета – надати можливість всім дітям, які цього хочуть, повернутися до навчання офлайн", – додав глава ОВА.

У перспективі, уточнив Федоров, побудувати 10 підземних шкіл.

Новини за темою: У Києві під час тривоги обвалилася стеля в укритті школи. Раніше навчальний заклад фігурував у кримінальному провадженні

Підземні школи в Україні

Зазначимо, місяць назад у Харкові добудували підземну школу, про будівництво якої ще в жовтні 2023 року оголосив мер Ігор Терехов. Тоді, за словами міського голови, тривали підготовчі роботи з будівництва.

Нині ж підземна школа в Індустріальному районі Харкова добудована. Приміщення школи має 20 класних кімнат, на наступний навчальний рік майже набрали школярів, де зможуть навчатися 600 дітей.

"Школа побудована і розроблена за всіма умовами, які потрібні під час війни. У найкоротші терміни отримаємо всі дозволи і почнемо працювати. Розглядаємо будівництво у всіх районах. Нині – у Новобаварському, Холодногірському та Шевченківському", – сказав Терехов у коментарі "Суспільному".

Відкриття підземної школи в місті планували у січні 2024 року. 

Додамо, торік місцеві бюджети витратили на облаштування укриттів в освітніх закладах 1,1 млрд гривень із передбачених 1,5 млрд гривень, або 73,7% розподіленого обсягу. А у 2024 році на облаштування укриттів передбачено 2,5 млрд гривень, що більше на 66%, ніж минулого року. У повному обсязі кошти субвенції розподілили всі області та місто Київ.

Читайте також:
Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг Лише в чотирьох областях України заклади охорони здоров'я забезпечені укриттями на 100%. Рейтинг
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
Трагедія зі 128-ю бригадою на Запоріжжі: СБУ назвала ймовірну версію подій Трагедія зі 128-ю бригадою на Запоріжжі: СБУ назвала ймовірну версію подій