USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

З міркувань безпеки: Фінляндія почала блокувати продаж нерухомості росіянам

Таке рішення обумовлено міркуваннями безпеки
Фінляндія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Фінляндія заблокувала вже три угоди з продажу нерухомості покупцям з Росії. Таке рішення обумовлено міркуваннями безпеки. Про це повідомляє Міноборони Фінляндії.

Йдеться про два обʼєкти нерухомості в місті Руоколахті та один – в місті Кітее, що поблизу кордону з Росією.

"Що стосується операцій з нерухомістю в Руоколахті, то одна була здійснена приватними особами, інша – компанією, а угода в Кітее була здійснена приватною особою. Фактичними бенефіціарами є громадяни Росії", – розповіли у відомстві.

Що стало причиною відмови?

У Міноборони країни зазначили, що придбання цих об’єктів могло б вважатися таким, що "перешкоджає організації національної оборони або захисту територіальної цілісності".

Як повідомляє Bloomberg, новий закон, який набув чинності на початку року, надав владі ширші повноваження припиняти операції з майном з міркувань нацбезпеки. В окремих випадках він вимагає дозволу оборонного відомства для укладання угод про купівлю-продаж нерухомості.

Також там додають, що минулого року влада запобігла продажу колишнього будинку для людей похилого віку у Канкаанпяа на заході країни поблизу військової бази.

Питання конфіскації російського майна у Фінляндії

За даними "Радіо Свобода", останніми тижнями Фінляндія здійснює спроби прискорити конфіскацію нерухомості у власності представників РФ, посилаючись на те, що останні стикнулися з проблемами у сплаті податків після того, як ЄС запровадив санкції проти Росії за її вторгнення в Україну.

Уряд Фінляндії планує спростити правила сповіщення російських власників майна, оскільки наразі по закону їх не можна виселяти через несплачені рахунки, якщо не було можливості доставити офіційне повідомлення, зазначають автори.

Попередньо, уряд Фінляндії також заборонив в’їзд легковим автомобілям із російськими номерами.

Зазначалося також, що легкові автомобілі з російськими номерами повинні бути вивезені з Фінляндії до 16 березня 2024 року.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму