USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

З метою заощадити: Tesla використовуватиме батареї LFP у своїх електромобілях і вантажівках

Наразі Tesla використовує акумулятори на основі нікелю для більшості своїх машин
Tesla

Електровантажівка Tesla, представлена під час презентації в Хоторні (Каліфорнія, США), 16 листопада 2017 року.

Джерело: Reuters

Компанія Tesla заявила про розширення використання дешевих літій-залізо-фосфатних батарей (LFP) для своїх електромобілів і вантажівок. Про це пише Reuters.

Зазначається, що наразі Tesla використовує акумулятори на основі нікелю для більшості своїх машин. Втім, найбільший у світі виробник електромобілів вже планує використовувати батареї LFP на основі заліза для важких електричних вантажівок "маленького радіусу дії". Серед ключових переваг батарей LFP – суттєво менші ціни та велика кількість продукції на ринку.

Зазначають, що використання технології LFP батарей, у якій домінують китайські постачальники, підтримав виконавчий директор компанії Ілон Маск. У березні він уточнив, що "переважна більшість важких завдань для електрифікації будуть елементами на основі заліза". Проте викликом є те, що доручити китайським постачальникам будувати заводи з виробництва акумуляторів в США важко через напруженість між Китаєм та Сполученими Штатами.

"Автовиробник заявив, що пропоновані ним невеликі електромобілі будуть використовувати батареї LFP ємністю 53 кіловат-години (кВтг) порівняно з 75 кВтг для моделей Y і Model 3. Tesla заявила, що також буде використовувати батареї LFP у своїх автомобілях середнього розміру – Model 3 і Model Y. Наразі Tesla використовує батареї на основі нікелю для більшості своїх автомобілів Model 3 і Model Y, що продаються в США", – пояснюють в Reuters.

Додамо, що в Україні у січні 2023 року продаж електромобілів збільшився до 1,3 тисячі одиниць. Це вдвічі більше, порівняно з аналогічним періодом 2022-го.

Читайте також:
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі
Китайський виробник авто XPeng запустить дешевший бренд електромобілів Китайський виробник авто XPeng запустить дешевший бренд електромобілів
Рекорд: В Україну торік завезли майже 38 тисяч електрокарів Рекорд: В Україну торік завезли майже 38 тисяч електрокарів
Ринок електромобілів в Україні за рік зріс майже втричі Ринок електромобілів в Україні за рік зріс майже втричі