USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Китайський виробник авто XPeng запустить дешевший бренд електромобілів

Моделі цого бренду коштуватимуть від 14 до 21 тисячі доларів
Автосалон XPeng у Пекіні
Автосалон XPeng у Пекіні
Джерело: Вікіпедія

Китайський виробник електромобілів XPeng оголосив про плани щодо запуску дешевшого бренду, який увійде в висококонкурентний сегмент на тлі інтенсивної цінової конкуренції в галузі електромобілів. Про це пише Reuters.

Зазначається, що моделі цього бренду, які будуть представлені протягом наступного місяця, коштуватимуть від 14 до 21 тисячі доларів. Це порівняно з діапазоном у 15–23 тисячі доларів, за яким виробники електромобілів преміумкласу зазвичай оцінюють свої автомобілі.

"Конкуренція на китайському ринку електромобілів посилилася, оскільки компанії змагаються за зниження цін, а лідер ринку BYD очолив ще один раунд зниження цін", – йдеться в Reuters.

Компанія XPeng заявила, що буде послідовно представляти моделі під брендом, який вона не назвала, кожна з яких матиме різні рівні інтелектуальних можливостей водіння. 

Новий бренд присвячений створенню "першого автомобіля з підтримкою штучного інтелекту для молоді", наголошується в повідомленні.

"За даними Китайської асоціації легкових автомобілів, продажі електромобілів в КНР сповільнилися до 18,2% за перші два місяці року з 20,8% за весь 2023 рік", – додають автори.

Новини за темою: Ринок електромобілів в Україні за рік зріс майже втричі

Раніше ми повідомляли, що китайський виробник електромобілів NIO готується до запуску свого першого смартфона. Зазначалося, що смартфон буде доступний у двох конфігураціях, а використання технології UWB дасть розширені можливості для дистанційного керування автівками компанії.

Читайте також:
США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії, – ЗМІ
Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ Китай спробує зірвати цьогорічні вибори в США, Південній Кореї та Індії, використавши ШІ
Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет Інтернет-магазин Taobao хоче доставляти посилки за допомогою ракет
США посилюють обмеження на експорт чипів ШІ до Китаю США посилюють обмеження на експорт чипів ШІ до Китаю