USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Китайський виробник авто XPeng запустить дешевший бренд електромобілів

Моделі цого бренду коштуватимуть від 14 до 21 тисячі доларів
Автосалон XPeng у Пекіні
Автосалон XPeng у Пекіні
Джерело: Вікіпедія

Китайський виробник електромобілів XPeng оголосив про плани щодо запуску дешевшого бренду, який увійде в висококонкурентний сегмент на тлі інтенсивної цінової конкуренції в галузі електромобілів. Про це пише Reuters.

Зазначається, що моделі цього бренду, які будуть представлені протягом наступного місяця, коштуватимуть від 14 до 21 тисячі доларів. Це порівняно з діапазоном у 15–23 тисячі доларів, за яким виробники електромобілів преміумкласу зазвичай оцінюють свої автомобілі.

"Конкуренція на китайському ринку електромобілів посилилася, оскільки компанії змагаються за зниження цін, а лідер ринку BYD очолив ще один раунд зниження цін", – йдеться в Reuters.

Компанія XPeng заявила, що буде послідовно представляти моделі під брендом, який вона не назвала, кожна з яких матиме різні рівні інтелектуальних можливостей водіння. 

Новий бренд присвячений створенню "першого автомобіля з підтримкою штучного інтелекту для молоді", наголошується в повідомленні.

"За даними Китайської асоціації легкових автомобілів, продажі електромобілів в КНР сповільнилися до 18,2% за перші два місяці року з 20,8% за весь 2023 рік", – додають автори.

Новини за темою: Ринок електромобілів в Україні за рік зріс майже втричі

Раніше ми повідомляли, що китайський виробник електромобілів NIO готується до запуску свого першого смартфона. Зазначалося, що смартфон буде доступний у двох конфігураціях, а використання технології UWB дасть розширені можливості для дистанційного керування автівками компанії.

Читайте також:
Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону Кулеба пояснив, чому Китай не прийме ні українську ні російську сторону
Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed Китай з Росією розробляють безпілотник схожий на Shahed
Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни Німеччина закликала Китай не передавати Росії товари, які можна використати для війни
Попри відключення світла, попит на електрокари в Україні виріс у 2,1 раза за рік: Які моделі найчастіше завозять Попри відключення світла, попит на електрокари в Україні виріс у 2,1 раза за рік: Які моделі найчастіше завозять