USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

З 1 травня для українських водіїв скасують деякі обмеження: Про що йдеться

Обмеження перестануть діяти за межами населених пунктів
ближнє світло фар
Джерело: відкриті джерела

В Україні з 1 травня буде скасовано обов'язкове увімкнення ближнього світла фар або ходових вогнів за містом. Про це йдеться в правилах дорожнього руху (пункт 9.8).

"З 1 жовтня до 1 травня на всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами мають бути ввімкнені денні ходові вогні, а в разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар", – йдеться в ПДР.

Таким чином з 1 травня правило перестає бути обов'язковим.

Зазначимо, що обмеження діють в осінньо-зимовий період для додаткового позначення транспортного засобу в умовах недостатньої видимості.

Під час дії правила з 1 жовтня до 1 травня за неввімкнення ближнього світла фар або ходових вогнів водієві можуть виписати штраф у розмірі 425–510 гривень.

Раніше

В Україні заборонили замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, що містять літери "Z" і "V", які асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. 

Також заборона стосується написів і зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

Як саме буде працювати заборона, читайте за посиланням.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот