USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

В Україні заборонили автомобільні номери з літерами "Z" і "V". У МВС пояснили, як це працюватиме

Під заборону потрапляють номери, які виготовляються індивідуально
водійські номери в Україні
Джерело: itc.ua

В Україні заборонили замовляти та виготовляти індивідуальні номерні знаки, що містять літери "Z" і "V", які асоціюється з повномасштабним вторгненням Росії в Україну. Про це інформує пресслужба Головного сервісного центру МВС.

"Тепер відповідно до законодавства під заборону потрапляють літери "Z" і "V", використання яких в індивідуальному номерному знаку натякає на символіку військового російського вторгнення на територію України. Тобто використання цих літер окремо, а також у словах, написаних кирилицею замість "З", "С", "В", "Ф", – ідеться в повідомленні.

Також заборона стосується написів і зображень, символіки комуністичного тоталітарного режиму, націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарного режиму.

На українських номерних знаках не може бути емблем органів держави-терориста і збройних сил Росії: сухопутних військ, повітряно-космічних сил, військово-морського флоту, ракетних сил стратегічного призначення.

Крім того, у МВС зазначили, що якщо такий номерний знак уже було замовлено і виготовлено раніше, то власнику транспортного засобу доведеться придумати іншу комбінацію.

Водночас наголошується, що про номерні знаки державної реєстрації для електромобілів не йдеться.

Приклад використання букв на індивідуальних номерах дивіться нижче.

Джерело: МВС

Варто зазначити, що минулого року електромобілі в Україні почали отримувати номерні знаки нової серії. У них перестали використовувати букву "Z".

Відтоді електрокари отримуватимуть номери із суфіксом, що починається на букву "Y", що означає Україна.

Читайте також:
З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW З жовтня минулого року Росія захопила 505 квадратних кілометрів території України, – ISW
В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко В Міненерго не розглядають питання щодо підвищення тарифів на електрику, – Галущенко
З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони З початку повномасштабного вторгнення понад 600 компаній переїжджали декілька разів, проте не повернулись у свої регіони
Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку Кешбек за купівлю українських товарів може зʼявитися у торговельних мережах вже влітку