USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Євросоюз виділяє Україні понад 4 млн євро: Фінансуватимуть проєкти МОЗ

Старт проєктів запланований на кінець цього року - початок наступного, а середня тривалість реалізації цих програм - 2-4 роки
МОЗ
Джерело: МОЗ

Європейський Союз виділяє Україні понад 4,6 млн євро на проєкти у сфері охорони здоров’я в межах програми "EU4Health". Про це повідомили в пресслужбі Міністерства охорони здоров'я.

За рік, після підписання угоди між Україною та Євросоюзом про участь України у програмі "EU4Health", МОЗ подало заявки на участь у 9 проєктах.

"Європейська комісія схвалила участь України в них та підтвердила понад 4,6 мільйона євро загального фінансування на їхню реалізацію", - йдеться у повідомленні.

Що це за проєкти:

  • Профілактика серцево-судинних захворювань та діабету.
  • Профілактика і моніторинг онкологічних та інших неінфекційних захворювань.
  • Посилення інфекційного контролю у лікарнях та серед медичних працівників.
  • Покращення діагностики рідкісних захворювань та обмін досвідом у їх лікуванні між країнами ЄС.
  • Навчання фахівців з контролю за лікарськими засобами та медичними виробами стандартам ЄС, а також новітнім методам лікування й оцінки медичних технологій.
  • Впровадження європейської системи оцінки безпеки крові, тканин та клітин людини.
  • Інтеграція української системи електронного здоровʼя до єдиної електронної системи охорони здоровʼя ЄС.
  • Взаємодія між країнами ЄС для спільного формування пріоритетів, цілей та заходів для покращення глобального здоровʼя громадян ЄС.
  • Посилення системи реагування на транскордонні загрози та епіднагляд за ними.

"Це сприятиме підвищенню рівня доступності українців до медичних послуг та розвитку системи ранньої діагностики неінфекційних захворювань, зокрема онкологічних та серцево-судинних захворювань", - пояснив заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

Наразі триває підготовка до підписання грантових угод між країнами-учасницями та Європейською комісією, старт проєктів запланований на кінець цього року - початок наступного, а середня тривалість реалізації цих проєктів - 2-4 роки.

Від України 5 проєктів реалізовуватиме Центр громадського здоров’я МОЗ України, ще 4 - "Охматдит", Український центр трансплант-координації, ДП "Електронне здоров’я" та Державний експертний центр МОЗ України.

Новини за темою: Рада підтримала законопроєкт про легалізацію медичного канабісу
Читайте також:
В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар В Україні може зрости рівень захворювання на сказ, – санлікар
ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ ЄС планує запровадити санкції проти 11 російських кораблів, – ЗМІ
Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ
Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ Перші шість клінічних протоколів з лікування бойових травм пройшли затвердження МОЗ