USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 1 0 8 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Країни ЄС отримали пропозицію 14 пакета санкцій проти Росії. Він містить обмеження на імпорт СПГ

Крім того, транспортні компанії, які щонайменше на чверть належать росіянам, не зможуть працювати в Євросоюзі
санкції

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Єврокомісія надіслала до країн ЄС проєкт 14 пакета санкцій проти Росії. Зокрема, він містить обмеження на імпорт скрапленого газу (СПГ) з Росії, однак повне ембарго не планується. Про це повідомляє Polskie Radio 24.

У документі йдеться про заборону перевалки російського СПГ в європейських портах, звідки він потім відправляється по всьому світу.

Лідерами тут є Бельгія та її порт Зебрюгге, проте Франція та Іспанія також є одними з найбільших одержувачів російського СПГ.

Крім того, обмеження стосуватимуться російських проєктів скрапленого газу "Арктик" та "Мурманськ".

Комісія також хоче накласти санкції на кілька суден з так званого "тіньового флоту" РФ, які транспортують російську нафту, попри обмеження Європейського Союзу. Їм буде заборонено заходити в європейські порти.

"Транспортним компаніям, які принаймні на чверть належать росіянам, буде заборонено працювати в ЄС", – йдеться у матеріалі. 

Комісія також підготувала чорний список із понад 50 компаній з-за меж Євросоюзу, які підпадають під торгові обмеження. Вони забезпечують Росію західними компонентами та допомагають обходити санкції.

Раніше повідомлялося, що обмеження стосуватимуться компаній з Китаю, Гонконгу, Туреччини та Киргизстану. Крім того, буде заборонено фінансування Росією політичних партій і фондів та неурядових організацій і дослідницьких центрів.

Символічно Єврокомісія запропонувала заборонити продаж українських творів мистецтва на ринку ЄС, якщо є підозри, що вони могли бути розграбованими, додають у виданні. 

"Заборони на імпорт алюмінію немає, але є заборона на імпорт гелію. Що стосується заборони на експорт, то вона стосуватиметься, зокрема, марганцевої руди, гірничих машин, моніторів та електроніки", – зазначають автори.

Нагадаємо

Євросоюз 23 лютого ухвалив 13-й пакет санкцій проти Росії через вторгнення в Україну.

"Сьогодні ми ще більше посилюємо обмежувальні заходи щодо російського військового та оборонного сектора, націлюючись на нові підприємства в третіх країнах, які постачають обладнання, а також тих, хто несе відповідальність за незаконну депортацію і військове перевиховання українських дітей", – заявив тоді високий представник Європейського Союзу із зовнішньої та безпекової політики Жозеп Боррель.

Вже на початку квітня віцепрезидент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс повідомив, що Європейський Союз розпочав підготовку 14-го пакета санкцій проти Росії та зазначив, що, ймовірно, він включатиме широкий перелік обмежувальних заходів із сильним акцентом на боротьбу з обходом – наприклад, у морському секторі.

Також він додав, що Євросоюз шукає спосіб зупинити обхід санкцій через західні дочірні компанії, що працюють у країнах за межами Європи.

Новини за темою: ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Читайте також:
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО Зеленський заявив, що для захисту критичної інфраструктури України нині потрібно мінімум сім систем ППО
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам