USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Євросоюз погодив продовження тимчасового захисту для українських біженців до 2025 року

Захист продовжений з 4 березня 2024 року до 4 березня 2025 року
Євросоюз
Євросоюз
Джерело: відкриті джерела

Механізм тимчасового захисту для українських біженців буде продовжений до 2025 року. Такої згоди дійшли міністри внутрішніх справ країн Євросоюзу, повідомляє пресслужба Ради Європейського Союзу.

Тож захист українців в Євросоюзі буде продовжено з 4 березня 2024 року по 4 березня 2025 року.

За даними Євросоюзу, на сьогодні в європейських країнах перебуває понад 4 мільйони українських громадян.

"ЄС підтримуватиме український народ стільки, скільки буде потрібно. Продовження статусу захисту дає впевненість більш ніж 4 мільйонам біженців, які знайшли безпечний притулок в ЄС", – цитує пресслужба міністра внутрішніх справ Іспанії Фернандо Гранде-Марласку Гомеса, чия країна зараз головує в Раді Європейського Союзу.

Зазначимо, що пізніше Рада Євросоюзу офіційно прийме рішення про продовження тимчасового захисту. Це займе трохи часу, оскільки всі юридичні документи з цього приводу повинні бути перекладені усіма мовами країн ЄС.

Що таке механізм тимчасового захисту

Це система, що забезпечує негайний і колективний (тобто без необхідності розгляду індивідуальних заяв) захист переміщених осіб, які не в змозі повернутися до своєї країни походження.

Мета полягає в тому, щоб зменшити тиск на національні системи надання притулку та дозволити переміщеним особам користуватися узгодженими правами в Євросоюзі.

Ці права включають:

– місце проживання

– доступ до ринку праці та житла

– медична допомога

– соціальна допомога

– доступ до освіти для дітей.

Нагадаємо, Рада ЄС впровадила механізм тимчасового захисту для українських біженців 4 березня 2022 року.

Раніше ми повідомляли, що Польща припинить допомогу українським біженцям наступного року. А Німеччина через інфляцію у 2024 році вдвічі скоротить допомогу біженцям.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині