USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Німеччина наступного року вдвічі скоротить допомогу біженцям, – Reuters

Скорочення допомоги буде погоджено на тлі зростаючої інфляції
Німеччина

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Німеччина наступного року планує вдвічі скоротити федеральну допомогу, яку виділяє на прийом та інтеграцію біженців. Про це пише Reuters.

Як зазначається, скорочення допомоги буде погоджено на тлі зростаючої інфляції.

Понад 1 мільйон осіб шукали притулку в Німеччині після вторгнення РФ в Україну, і їхня підтримка завдала шкоди містам і муніципалітетам країни, а 16 регіонів країни потребують додаткових федеральних коштів для покриття витрат біженців наступного року.

У понеділок, 25 вересня, Берлін повідомив регіональній владі, що виділить максимум 1,7 мільярда євро на підтримку витрат біженців у 2024 році порівняно з 3,75 мільярда євро цього року, сказали два джерела в уряді.

Раніше Федеральний уряд не обіцяв, що в наступні роки федеральна допомога буде відповідати фінансуванню 2023 року.

Представник Міністерства фінансів заявив, що зустріч Федерального уряду та урядів регіонів у понеділок щодо цих питань не принесла жодних результатів перед запланованими консультаціями з канцлером у листопаді.

"По суті, регіони несуть відповідальність за розміщення і догляд за біженцями. Федеральний уряд усвідомлює національний аспект", – додав представник.

Уряд також усуне свій внесок у витрати на догляд та інтеграцію українських біженців, уточнили джерела.

Нагадаємо, раніше видання Bloomberg писало, що уряд Польщі наступного року не буде продовжувати підтримку біженців, яка включає в себе скасування вимог про проживання та надання дозволів на роботу, безкоштовний доступ до шкіл, медичного обслуговування та сімейних допомог.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
Ірландія скорочує виплати біженцям з України Ірландія скорочує виплати біженцям з України
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування