USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Європейські компанії зазнали щонайменше 100 млрд євро прямих збитків у Росії з початку війни, – FT

Згідно з даними KSE, понад 50% з 1871 європейського підприємства, які працювали в Росії до війни, все ще працюють у країні
європейські компанії
Джерело: відкриті джерела

Сумарні прямі втрати найбільших європейських компаній у Росії з початку війни сягнули 100 млрд євро, пише Financial Times.

Знецінення активів та інші списання відображені у звітах 176 із 600 проаналізованих компаній, більша частина припала на нафтогазовий та енергетичний сектори.

Financial Times зазначає, 176 компаній зафіксували знецінення активів, витрати, повʼязані з обміном валюти та інші разові витрати внаслідок продажу, закриття або скорочення російського бізнесу.

Сукупна цифра не включає непрямі макроекономічні наслідки війни, такі як вищу вартість енергії та товарів.

Найбільші списання та витрати зазнали нафтогазові групи, де лише три компанії – BP, Shell та TotalEnergies – повідомили про сукупні збитки у розмірі 40,6 млрд євро. 

Новини за темою: Один день війни завдає довкіллю збитків на 102 млн євро, - Міндовкілля

Збитки були набагато компенсовані вищими цінами на нафту та газ, що допомогло цим групам повідомити про небувалий сукупний прибуток у розмірі близько 95 млрд євро.

Комунальні послуги отримали прямий удар у розмірі 14,7 млрд євро, тоді як промислові компанії, зокрема виробники автомобілів, постраждали у розмірі 13,6 млрд євро. Фінансові компанії, включаючи банки, страхові та інвестиційні компанії, зафіксували списання та інші витрати на суму 17,5 млрд євро.

Uniper, якому держава Німеччини минулого року надала фінансову допомогу, зафіксувала збитки у розмірі 5,7 млрд євро, тоді як фінський Fortum – 5,3 млрд євро.

Раніше

За даними KSE, лише 15,7% іноземних компаній повністю згорнули діяльність і покинули ринок РФ, тоді як 28% вичікують і 23,8% компаній продовжують працювати на ринку агресора без обмежень. Ще 32,5% оголосили про плани згорнути діяльність і вийти з РФ найближчим часом.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму