USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Єврокомісія запропонувала створити цифровий євро

Момент, коли цифровим євро справді можна буде почати користуватися для платежів, настане не раніше 2025 року
євро
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Законопроєкт про можливе введення в обіг цифрового євро представлений сьогодні Єврокомісією у Брюсселі. Про це повідомляє пресслужба Єврокомісії.

Зазначається, що цей документ – це частина пакета реформ, покликаних стимулювати конкуренцію та розвиток інноваційних продуктів у фінансовому секторі.

У відомстві прогнозують, що цифровий євро має стати ще однією можливістю для споживачів та підприємств здійснювати платежі у широко визнаній, дешевій та безпечній грошовій формі. Планується, що він існуватиме паралельно з євро у готівковій формі і його можна буде зберігати в цифровому гаманці, наприклад, на мобільному телефоні.

Підготовлений Єврокомісією законопроєкт покликаний створити правові рамки для такого нововведення. Однак рішення про можливість та терміни введення цифрового євро в обіг має ухвалити Європейський центральний банк. Крім того, для набуття чинності розроблений Єврокомісією законопроєкт має отримати схвалення Європарламенту та всіх країн – членів Євросоюзу.

Також зазначається, що цифровий євро можна буде використовувати на всьому просторі єврозони і він був би "так само зручним і безпечним, як готівка сьогодні".

Вивчення питання можливості введення цифрового євро розпочалися у жовтні 2020 року. Передбачається, що рада ЄЦБ остаточно визначиться у жовтні 2023 року, чи давати проєкту зелене світло.

Момент, коли цифровим євро справді можна буде почати користуватися для платежів, настане не раніше 2025 року.

Читайте також:
За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком За втручання у вибори: ЄС готує санкції проти проросійського медіаресурсу, пов'язаного з Медведчуком
Єврокомісія схвалила План реформ України для виділення 50 мільярдів євро Єврокомісія схвалила План реформ України для виділення 50 мільярдів євро
НБУ оптимізував низку валютних обмежень: Що змінюється відсьогодні НБУ оптимізував низку валютних обмежень: Що змінюється відсьогодні
Єврокомісія обговорить з країнами ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти РФ, – ЗМІ Єврокомісія обговорить з країнами ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти РФ, – ЗМІ