USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 7 4 3 0 (+970)
USD
НБУ
39.30
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Єврокомісія обговорить з країнами ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти РФ, – ЗМІ

Євросоюз прагне ухвалити 13-й пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії
Прапор Євросоюзу
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В суботу Європейська комісія розпочне неформальні зустрічі на високому рівні з країнами – членами ЄС щодо деталей 13-го пакета санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters з посиланням на три дипломатичні джерела.

Автори кажуть, що Європейський Союз прагне ухвалити 13-й пакет обмежень до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ – 24 лютого.

Зазначається, що дискусії, які розпочнуться в суботу, є останнім кроком перед тим, як Єврокомісія офіційно представить новий пакет для обговорення і голосування країнами – членами у Раді ЄС.

"Очікується, що ця пропозиція буде зосереджена на закритті лазівок для обходу санкцій, особливо для предметів, які можна використовувати на полі бою, а також низки нових списків щодо фізичних та юридичних осіб", – йдеться у матеріалі.

Тим часом одне джерело додало, що ймовірні також деякі незначні галузеві заходи, такі як нові заборони на імпорт.

Водночас Польща та країни Балтії закликають до заборони імпорту російського алюмінію й скрапленого природного газу (СПГ), зазначають в  Reuters.

Раніше ми повідомляли, що Європейський Союз запровадив санкції проти російського алмазодобувного гіганта "Алроса" та його генерального директора Павла Мариничева. Обмеження доповнюють заборону на імпорт російських алмазів, включену до 12-го пакета економічних та індивідуальних санкцій.

Читайте також:
Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15-20 тисяч засуджених, - Арахамія Потенційно в Україні можуть мобілізувати 15-20 тисяч засуджених, - Арахамія
Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук Відключення електроенергії для населення є малоймовірним, - Камельчук
Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ Сили оборони контролюють ситуацію навколо Часового Яру, і окупанти не зможуть захопити місто до 9 травня, – речник ОСУВ "Хортиця"
Велика Британія вишле військового аташе РФ за Велика Британія вишле військового аташе РФ за "зловмисну діяльність"