USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Єврокомісія обговорить з країнами ЄС пропозиції щодо нових санкцій проти РФ, – ЗМІ

Євросоюз прагне ухвалити 13-й пакет санкцій до другої річниці повномасштабного вторгнення Росії
Прапор Євросоюзу
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

В суботу Європейська комісія розпочне неформальні зустрічі на високому рівні з країнами – членами ЄС щодо деталей 13-го пакета санкцій проти Росії за її вторгнення в Україну. Про це повідомляє Reuters з посиланням на три дипломатичні джерела.

Автори кажуть, що Європейський Союз прагне ухвалити 13-й пакет обмежень до другої річниці повномасштабного вторгнення РФ – 24 лютого.

Зазначається, що дискусії, які розпочнуться в суботу, є останнім кроком перед тим, як Єврокомісія офіційно представить новий пакет для обговорення і голосування країнами – членами у Раді ЄС.

"Очікується, що ця пропозиція буде зосереджена на закритті лазівок для обходу санкцій, особливо для предметів, які можна використовувати на полі бою, а також низки нових списків щодо фізичних та юридичних осіб", – йдеться у матеріалі.

Тим часом одне джерело додало, що ймовірні також деякі незначні галузеві заходи, такі як нові заборони на імпорт.

Водночас Польща та країни Балтії закликають до заборони імпорту російського алюмінію й скрапленого природного газу (СПГ), зазначають в  Reuters.

Раніше ми повідомляли, що Європейський Союз запровадив санкції проти російського алмазодобувного гіганта "Алроса" та його генерального директора Павла Мариничева. Обмеження доповнюють заборону на імпорт російських алмазів, включену до 12-го пакета економічних та індивідуальних санкцій.

Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону