USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Як кількість окупантів у Криму вплине на звільнення півострова: Пояснення Жовтенка

Чим більше військ на полі бою, тим більше потрібно ресурсу, щоб їх забезпечувати
Тарас Жовтенко, ефір 17 вересня 2023 року
Тарас Жовтенко, експерт міжнародної безпеки, кандидат політичних наук в ефірі UWN
Джерело: скріншот

Крим – це палиця з двома кінцями. Про це заявив експерт міжнародної безпеки, кандидат політичних наук Тарас Жовтенко в ефірі UWN.

"З одного боку, значна частина російських озброєнь на території Криму – це потенційна загроза Збройним силам України в тому випадку, якщо російське командування буде мати можливість логістично перекидати це озброєння, ці ресурси з території Криму на материкову частину України. Тут є і зворотня сторона медалі. Вона чим далі, тим більше грає злий жарт з російським командуванням, яке в основному покладається на кількісні показники, тобто на кількісну перевагу на полі бою", – сказав він.

Зазначається, що зворотня сторона медалі полягає в тому, що чим більше військ у на полі бою, тим більше потрібно ресурсу, щоб їх забезпечувати і тим більше потрібно ресурсу для того, щоб їх утримувати в боєздатному стані і, відповідно, тим більше це все залежить від логістики.

"Якщо вашу логістику в такому випадку ви захистити не можете, то ваша кількісна перевага перетворюється на дуже серйозний недолік. Тому що чим більше у вас особового складу і техніки, тим більше вам потрібно набоїв, снарядів, паливно-мастильних матеріалів для цієї техніки, запасних частин, тим більше вам потрібно забезпечувати ротацію особового складу, вивозити поранених і заміняти їх бійцями, придатними до здійснення бойових операцій", – додав Жовтенко.

Тому одним із пріоритетів України, за словами експерта, є пошкодження російської логістики.

"А кількісна перевага росіян перетвориться на їх дуже серйозний недолік, це буде просто тягар на нозі, з яким вони в принципі нічого зробити не зможуть, якщо вони не зможуть забезпечити боєздатність цих підрозділів", – резюмує він.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням