USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Виписав собі відрядження і втік за кордон: Ексмер Рахова ховається від кримінального провадження в ЄС

Колишній міський голова міста Рахів Віктор Медвідь перебуває у розшуку за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень
Мер Рахова
Віктор Медвідь
Джерело: відкриті джерела

Ексмер Рахова, що на Закарпатті, Віктор Медвідь втік за кордон на підставі виписаного самому собі відрядження. Поліція Закарпаття перевіряє законність перетину держкордону колишнім міським головою, повідомили в пресслужбі Нацполіції.

Так, слідчі Головного управління Національної поліції в Закарпатській області відкрили кримінальне провадження за фактом перетину державного кордону України ексмером Рахова Віктором Медвідем.

"Посадовець скористався службовим становищем та для того, щоб покинути межі України, оформив для себе відрядження до сусідньої Румунії. Офіційно поїздка мала тривати три доби, однак до сьогоднішнього дня фігурант так і не повернувся в Україну", – розповіли правоохоронці.

У поліції кваліфікували такі дії за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. Йдеться про "Незаконне переправлення через державний кордон України".

Новини за темою: Кабмін відмовився від системи "єВідрядження", виїзд за кордон дозволять всім заброньованим чоловікам, – Свириденко

Разом з тим, за інформацією журналіста Віталія Глаголи, вдалося отримати копію розпорядження, згідно з яким чиновник ще 30 червня виїхав у відрядження до румунської комуни Бістра тільки на три дні.

"Це було 40 днів тому. Розпорядження про відрядження мера Рахова Медвідя підписав і відправив у відрядження… мер Рахова Медвідь. Сюр якийсь. Згідно з розпорядженням самому собі їхав він до комуни Бістра для обговорення написання нового спільного грантового проєкту. От тільки повернутись із триденного відрядження не вийшло", – написав медійник.

Відзначимо, колишнього міського голову Медвідя звільнили з посади Рахівського мера. За дострокове припинення його повноважень депутати проголосували на позачерговій сесії Рахівської міської ради 9 серпня.

Віктор Медвідь перебуває у розшуку за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 та ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України.

У чому підозрюють мера Рахова

Міністерство внутрішніх справ України оголосило у розшук колишнього мера Рахова Віктора Медвідя. На сайті відомства зазначається, що міський голова "зник" 21 липня цього року.

Він розшукується за підозрою у розтраті/привласненні майна шляхом зловживання службовим становищем у великому розмірі (ч. 4 ст. 191 ККУ) та службовому підробленні (ч. 1 ст. 366 ККУ).

За даними журналіста Віталія Глаголи, ймовірно, Медвідь покинув Україну після того, як Бюро економічної безпеки у Закарпатській області провело розслідування за фактом привласнення 2,2 млн гривень, отриманих в межах міжнародних грантових програм на будівництво реабілітаційного центру у Рахові.

Тоді підозру оголосили двом особам – заступнику міського голови та генпідряднику.

Новини за темою: Український комік втік за кордон. Як це сталося і до чого тут Мінкульт
Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців Тимошенко про ситуацію в консульствах за кордоном: Влада репресує українців
Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович Заборона на консульські послуги суперечить Конституції, – В'ятрович