USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

Ворожка видурила 300 тис. доларів у керівника приватного медцентру у Чернівцях

Встановлюються інші особи, причетні до шахрайства
ворожка з Тернополя в Чернівцях_2
Адвоката затримали після отримання 10 тис. доларів
Джерело: Чернівецька обласна прокуратура

На Буковині чоловік невдало звернувся до ворожки і витратив 300 тисяч доларів, сподіваючись на сприяння у припиненні кримінального переслідування відносно себе. Про це йдеться у повідомленні на сайті Чернівецької обласної прокуратури.

"За даними слідства, 48-річна мешканка Тернопільщини, яка надає послуги з ворожіння, пообіцяла фігуранту кримінального провадження, зареєстрованого за фактами розкрадання та легалізації понад 15 млн грн бюджетних коштів, допомогти вирішити з впливовими людьми питання щодо припинення відносно нього кримінального переслідування", – зазначили у прокуратурі.

Упродовж січня-травня жінка спільно з іншими особами одержали від підозрюваного 300 тис. доларів, однак "жодних домовленостей вони не виконали, а вказаними коштами заволоділи, зловживаючи довірою громадянина".

Крім того, жінка порекомендувала підозрюваному найняти столичного адвоката, який здійснював його право на захист та запропонував клієнту в обхід закону "допомогти" його родичу, який теж фігурує у справі щодо легалізації бюджетних коштів, уникнути кримінальної відповідальності.

"Захисник підбурив чоловіка надати слідчому 10 тис. доларів, запевнивши що особисто передасть вказані кошти правоохоронцям", – розповіли у прокуратурі.

Зазначається, що після отримання обумовленої суми адвоката було затримано.

Так, за процесуального керівництва прокурорів Чернівецької обласної прокуратури жінці та адвокату було  повідомлено про підозру за фактами незаконного заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою, вчиненому в особливо великих розмірах, та підбурення до надання неправомірної вигоди службовим особам, які займають відповідальне становище (ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 27 ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Наразі тривають слідчі дії, встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаних правопорушень.

Читайте також:
Екскерівника управління СБУ Шила, якого підозрюють в заволодінні майже 95 млн гривень коштів УЗ, суд взяв під варту Екскерівника управління СБУ Шила, якого підозрюють в заволодінні майже 95 млн гривень коштів УЗ, суд взяв під варту
Ексрадник ОП Шило, який очолював департамент СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, розікрав майже 100 млн гривень УЗ Ексрадник ОП Шило, який очолював департамент СБУ, що розслідує справи проти бізнесу, розікрав майже 100 млн гривень УЗ
У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА У Сумах двоє депутатів намагалися підкупити начальника МВА
Вимагав Вимагав "відкати" за допомогу пораненим військовим: Затримано депутата Тернопільської облради