USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Вимагав "відкати" за допомогу пораненим військовим: Затримано депутата Тернопільської облради

Депутата затримали "на гарячому" під час отримання ним нової суми хабаря
Затримано депутата Тернопільської облради
Затримано депутата Тернопільської облради
Джерело: СБУ

Служба безпеки України та Національне антикорупційне бюро затримали депутата Тернопільської облради, який вимагав "відкати" за виділення матеріальної допомоги для поранених воїнів ЗСУ. Про це інформує пресцентр СБУ.

"Військова контррозвідка Служби безпеки спільно з НАБУ викрила на корупції депутата Тернопільської облради, який за сумісництвом є головою постійної комісії з питань бюджету", – йдеться в повідомленні.

Слідство встановило, що посадовець запропонував військовослужбовцю посприяти у виділенні йому матеріальної допомоги на лікування. За це після надходження коштів на банківську картку він повинен був віддати чиновнику половину суми.

Зазначається, що депутата затримали "на гарячому" під час отримання ним нової суми хабаря.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру.

Вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Зловмиснику загрожує до 10 років тюрми.

Нагадаємо

Раніше правоохоронці викрили начальника одного з управлінь Міністерства культури та інформаційної політики, який організував схему безперешкодного вивозу антикварної зброї за межі України. За такі послуги він вимагав хабар у 3300 доларів. 

Також правоохоронці викрили керівника "Укртрансбезпеки" Миколаївської області на системних хабарях з перевізників. Він встановив щомісячну "таксу" від 500 гривень до 5 тис. гривень з перевізника за можливість працювати при перевезенні товарів областю.

Викривачі хабаря можуть отримати нагороду

2 жовтня 2022 року Вищий антикорупційний суд (ВАКС) вперше в історії України вирішив заплатити 13,3 млн гривень громадянину як викривачу корупції. Цю частину обрахували від суми викритого корупційного діяння.

Читайте також:
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
"Обмежено придатних" розділять на групи: За яким критерієм їх ділитимуть