USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Усвідомлюємо, що український народ бореться за свободу всієї Європи, – посол Естонії в Україні

За словами Кольк, Естонія дійсно надає "колосальну підтримку"
Кольк
Аннелі Кольк
Джерело: відкриті джерела

Посол Естонії в Україні Аннелі Кольк сказала, що країна продовжить підтримувати нашу державу, адже Україна бореться за свободу в Європі. Про це пише Delfi.

"Робимо це не тільки в інтересах України, а й у своїх власних. З моменту початку військових дій головною метою кожного естонського дипломата стало надання підтримки Україні", – зазначила Кольк.

За словами пані посла, Естонія дійсно надає "колосальну підтримку".

"Усвідомлюємо, що Україна бореться за свободу всієї Європи. Росія – і наш сусід теж, і якщо Україна не зупинить її, то подібне може статися і з нами. Тож добре розуміємо, що таке РФ, ми були під окупацією", – додала естонська амбасадорка.

Новини за темою: В Естонії у 15 разів збільшать штрафи за використання російської мови в школах

Водночас Кольк зауважила, що Таллінн попереджав, що Росія може вдертися в Україну, навіть коли вся Європа цьому не вірила.

"Ми говорили про здатність країни-агресора до таких дій. Українці та естонці, будучи окупованими Радянським Союзом, розуміють один одного дуже добре", – нагадала Кольк.

Крім того, вкотре закцентувала, що Росія, яка зараз є членом Ради Безпеки ООН, має бути виключена з цієї організації.

"Нам важливо спільно зупинити РФ, виключити її з міжнародних органів і притягнути відповідальних осіб до суду. Тільки тоді зможемо відчути себе в безпеці, і це стосується не тільки Естонії, а й усієї Європи. Знаємо, що являє собою Росія", – резюмувала Кольк.

Новини за темою: Закидав посольство РФ яйцями. В Естонії затримали російського журналіста Аркадія Бабченка

Підтримка Естонії

У червні уряд Естонії ухвалив рішення про використання активів Російської Федерації як підтримку України. Естонія стала першою європейською країною, яка розробила такий правовий план. Про це повідомив міністр закордонних справ Маргус Тсахкна, передає ERR.

"Європейський Союз працює над пошуком цього юридичного варіанту, але ми підготували юридичне рішення, за якого можемо використовувати заморожені активи Росії як країни-агресорки та використовувати їх як компенсацію на потреби оновлення України", – сказав Тсахкна.

Нагадаємо, після початку війни в Україні, Рада ЄС за поширення дезінформації та пропаганди проти Євросоюзу та її країн-членів запровадила санкції проти російських пропагандистських телеканалів "RT" ("Россия сегодня"), "Спутник", "Россия РТР"/"РТР Планета", "Россия 24", "ТВ Центр", "НТВ/НТВ Мир", "Россия 1", "РЕН ТВ", "Первый канал".

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням