USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Уряд передав акції Вінницького авіаційного заводу в управління "Мотор Січі"

Завод давно співпрацює з "Мотор Січчю"
Вінницький авіаційний завод
Вінницький авіаційний завод
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України передав акції Вінницького авіаційного заводу в управління ПАТ "Мотор Січ". Відповідне рішення прийнято в ході засідання уряду, інформує пресслужба відомства.

У повідомленні йдеться, що таке рішення було прийняте на пропозицію АРМА як вийняток.

Деталі

Річ у тому, що акції Вінницького авіаційного заводу за рішенням суду перебувають в управлінні АРМА.

Своєю чергою ПАТ "Мотор Січ" було відчужено на користь держави в листопаді 2022 року. І нині це підприємство управляється Міністерством оборони України.

Вінницький авіазавод давно співпрацював з "Мотор Січчю", виконуючи капітальні ремонти та модернізацію двигунів для гвинтокрилів. 

Саме тому було прийнято рішення передати управління Вінницьким авіазаводом від АРМА до ПАТ "Мотор-Січ".

На думку урядовців, це забезпечить безперебійну роботу заводу, покращить управління і дозволить обом підприємствам ефективно працювати на оборону України.

Нагадаємо, підприємство "Мотор Січ" під керівництвом В'ячеслава Богуслаєва, якого підозрюють у роботі на РФ і в колабораційній діяльності, продавало авіаційні двигуни підсанкційним компаніям з Ірану.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням