USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Укренерго" отримає від Німеччини грант у 76 мільйонів євро для укріплення захисту своїх об’єктів

Серед іншого, кошти підуть і на будівництво нових повітряних ліній
енергетика
Джерело: скріншот

Уряд Німеччини через німецький банк розвитку KfW виділив грант на 76 мільйонів євро для НЕК "Укренерго". Кошти спрямують на фінансування будівництва інженерного захисту підстанцій, встановлення нового високовольтного обладнання, зокрема автотрансформаторів, та модернізацію мережі на кордоні з Європою. Про це повідомила пресслужба "Укренерго".

"Грантові кошти будуть спрямовані на укріплення захисту наших об’єктів, їхнє відновлення та модернізацію, а також на будівництво нових повітряних ліній. Ці заходи допоможуть покращити надійність енергоживлення споживачів", - зазначив голова НЕК "Укренерго" Володимир Кудрицький.

Також, за його словами, надане фінансування допоможе Укренерго у подальшій розбудові взаємозв’язків енергосистем України і Молдови з енергосистемою континентальної Європи.

"Фінансування за грантовою угодою між KfW та Укренерго підтримає здатність України успішно пройти цей та наступні зимові сезони через сприяння швидкій відбудові та створенню захисних споруд на підстанціях. А виділений днями другий зимовий пакет військової допомоги від Німеччини, який включає ППО PATRIOT, IRIS-T і Gepard, допоможе захистити критично важливу інфраструктуру", - додав посол Німеччини в Україні Мартін Єґер.

Також у компанії зазначили, що загалом, "Укренерго" залучило понад 220 мільйонів євро кредитних і грантових коштів KfW для відновлення та реконструкції підстанцій. Окрім цього, німецькі оператори системи передачі Amprion, TenneT, TrasnetBW та 50 Hertz надали більше сотні одиниць обладнання, необхідного для ремонту магістральних електромереж та підстанцій "Укренерго".

На початку липня ми повідомляли, що за 500 днів великої війни росіяни від російських обстрілів постраждала половина всієї енергетики України. Тоді було верифіковано 271 влучання в енергетичні обʼєкти. Про це повідомив Міністр енергетики Герман Галущенко.

Також ми писали, що за словами представника ГУР МО Вадима Скібіцького, російські військові готуються до ударів по українських енергетичних об'єктах.

Він зазначив, що для того, щоб знайти "слабкі місця", окупанти проводять проводять дорозвідку і навіть космічну розвідку.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот