USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Український спецназ готується до контрнаступу на базах у Німеччині, – Bild

У Німеччині проходить навчання понад тисяча українських військовослужбовців
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Український спецназ готується до великого контрнаступу на базах Бундесверу. Там навчають понад тисячу військовослужбовців з України. Про це повідомляє Bild.

За даними видання, загалом у Німеччині проходять навчання понад тисяча українських військовослужбовців, зокрема більше ніж сто осіб як екіпажі танків Leopard 1, які розпочали тренування за останній тиждень.

Спецпризначенців навчають локальним і міським боям – це особливо важливо для планового звільнення окупованих російською армією міст.

Щоб підвищити шанси українців на перемогу, тренується й атака ворога в окопах. Російські солдати вирили довгі траншеї, побудували укріплення в очікуванні українського наступу.

Українська армія під час навчань покладається на спеціалізовані літаки-розвідники, які підтримують наступ. Це робиться, щоб з'ясувати, де найкраще прорвати лінію оборони Росії.

Водночас видання зазначає, що ці легкоозброєні сили можуть бути швидко знищені, якщо противник їх помітить.

Бундесвер також навчає українців виживанню в тилу ворога (так звана підготовка SERE за стандартами НАТО: "вижити, ухилитися, чинити опір, вибратися").

Німецьке видання стверджує, що Міністерство оборони і федеральний уряд Німеччини налаштовані з обережним оптимізмом. У кращому разі там очікують "невеликі успіхи" ЗСУ та "обмежені прориви" через позиції російських окупаційних військ. Основна причина: суцільна маса російських солдатів, які вже не здатні до великих наступів, але мають чисельну перевагу в обороні.

Підготовка форсування річок

За даними Bild, українських спецпризначенців готують до форсування річок на байдарках. Для таких навчань задіяно інструктора з Німеччини.

Там пояснюють, що байдарки набагато кращі за моторні човни, оскільки вони безшумні і майже непомітні за рахунок низького інфрачервоного випромінювання.

За допомогою таких байдарок українські солдати зможуть форсувати річки, тоді як на березі їх прикриватимуть снайпери.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням