USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Українські компанії, які озброюють й одягають армію, мають право на прибуток, – проєкт Міноборони

Проєкт постанови вже найближчими днями передадуть на розгляд уряду
ЗСУ
Воїн ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Міністерство оборони України підготувало проєкт постанови Кабінету міністрів, яким підтверджує право українських виробників на прибуток у ціні на продукцію військового призначення за весь період дії воєнного стану. Про це поінформували в пресслужбі Міноборони.

У відомстві кажуть, що їхня основна мета – забезпечити Збройні сили України зброєю, в тому числі тією, відповіді на яку не може дати ворог.

"Тому розвиток і допомога українському військово-промисловому комплексу – це те, чому Міноборони приділяє увагу. Зараз ми розв'язуємо проблему правової невизначеності, яка виникла майже пів року тому після завершення ревізії Держаудитслужби. Українські компанії, що озброюють та одягають армію і при цьому сплачують податки, надають робочі місця, мають право на прибуток", – йдеться в повідомленні.

Прибуток для підприємств військово-промислового комплексу (ВПК) – це те, що дозволяє їм інвестувати у винаходи та експериментальні розробки. Це "інвестиція у підсилення ЗСУ, а відтак – у наближення перемоги", вважають в Міноборони.

Документ розробили спільно з представниками сектора ВПК, серед яких – ключові асоціації, що об’єднують виробників військової продукції та тилових постачальників. 

Проєкт постанови вже найближчими днями передадуть на розгляд уряду.

Раніше

Нещодавно в підрозділах Збройних сил України всі необхідні випробування пройшла жіноча білизна, тож Міністерство оборони поставило її на забезпечення для військовослужбовиць. Про це поінформували в пресслужбі відомства.

За даними міністерства, військовослужбовиці тестували комплекти протягом 2023 року у два етапи, перевіряли їх на функціональність, надійність, якість, зручність, а також на відповідність власним побажанням.

Новини за темою: Міноборони відсудило понад 3 мільйони євро у компанії, яка поставила неякісні бронежилети для ЗСУ

Додамо, в Україні презентували інтерактивну карту ветеранських бізнесів. Метою цього проєкту є посилення ветеранів через бізнес, підтримка їхньої підприємницької діяльності та адаптація до мирного життя.

Його ініціаторами стали Український ветеранський фонд, агентство нерухомості ЛУН та сервіс таксі Uklon. На одній платформі фахівці зібрали бізнеси, запущені в різних регіонах України ветеранами та їхніми сім'ями. 

Читайте також:
Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки Кабмін забронював від мобілізації співробітників букмекерської контори та служби доставки
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині