USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Міноборони відсудило понад 3 мільйони євро у компанії, яка поставила неякісні бронежилети для ЗСУ

Договір на поставку бронежилетів був укладений з іноземним постачальником у 2022 році
військові

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Міністерство оборони України виграло судовий позов у міжнародному арбітражі на суму понад 3 мільйони євро за неякісні бронежилети для ЗС України. Спір виник із зовнішньоекономічного договору про поставки бронежилетів, який був укладений з іноземним постачальником у 2022 році для забезпечення потреб Збройних сил України. Про це поінформували на офіційному сайті Міноборони.

"Міноборони повністю виконало свої зобов’язання за договором та вчасно оплатило вартість товару. Однак постачальник декілька разів пропонував товар, який не відповідав умовам договору щодо якості та погодженому зразку", – йдеться у повідомленні.

Міністерство оборони відмовлялось від неякісного товару та заявило постачальнику вимогу про повернення вартості товару та оплату штрафних санкцій.

"У березні 2023 року юридичною службою Міноборони подано позов до міжнародного арбітражу про стягнення вартості непоставленого товару, штрафних санкцій та відсотків річних", – додають у відомстві.

Зазначається, що за результатами розгляду спору, що тривав близько пів року, Арбітражний трибунал ухвалив рішення про стягнення з іноземного постачальника на користь Міноборони повної вартості непоставленого товару, штрафних санкцій та відсотків річних, всього на суму більше ніж 3 мільйонів євро, а також арбітражного збору.

Раніше ми писали, що військові медики скаржаться на неякісні аптечки.

Повідомлялося, що командування Медичних сил ЗСУ заявило, що ці аптечки прийшли як міжнародна медична допомога, після скарг їх відправили на експертизу.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція