USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Українські диверсанти успішно діють у тилу військ РФ: Звіт Міноборони Німеччини

Серед іншого під атаку диверсантів потрапила залізниця в окупованому Криму
сапери, військові міни
Джерело: Уніан

Українські військові намагаються послабити армію РФ диверсіями далеко за лінією фронту. Про це йдеться в аналізі Міністерства оборони Німеччини щодо ходу бойових дій в Україні, пише Bild.

У звіті зазначається, що проукраїнські диверсійні групи порушили основне залізничне сполучення на окупованій російськими військами території Запорізької області.

Новини за темою: В Київській області працюють камери з функцією розпізнавання обличчя. З ними шукають диверсантів, шахраїв та вбивць

Крім того, диверсанти атакували залізницю в окупованому Криму.

Робота ДРГ у регіонах 

У Міноборони Німеччини вказують на те, що це доводить, що українські сили все ще можуть діяти в регіонах, які поки під контролем Росії, далеко за лінією фронту.

Відомство також аналізує підрив аміакопроводу у Харківській області на початку червня. У звіті йдеться, що "не можна виключати причетність України до руйнування аміакопроводу".

В документі аналізуються останні контрнаступальні операції України. Йдеться, що російські окупаційні війська обороняють фронт "з підготовлених позицій усіма наявними силами". При цьому російська армія все більше покладається на "повітряні, ракетні та безпілотні атаки", щоб завдати втрат українським силам.

Наголошується, що в районі Бахмута окупаційні війська перебувають під тиском. Крім того, армія РФ, "ймовірно, більше не контролює всю територію міста".

Раніше 

Раніше начальник розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберг заявив, що ЗСУ проводять розвідку з метою пошуку слабких місць в оборонних позиціях російських окупаційних військ. За його словами, у найближчий тиждень активних контрнаступальних дій не буде.

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди