USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В ОГП офіційно підтвердили використання Росією північнокорейських ракет по Україні

Ракету, виготовлену в КНДР, Росія випустила по Харкову 2 січня
Іскандер
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Генеральний прокурор України Андрій Костін підтвердив, що Росія вже використовувала на війні проти України ракети з КНДР. Про це він розповів в ефірі "Суспільного".

"Що стосується Північної Кореї, то днями ми отримали перші докази використання армією РФ ракет, виготовлених у цій країні", – сказав він.

За словами генпрокурора, результати попередньої науково-технічної експертизи підтверджують, що випущена 2 січня по центральній частині Харкова ракета є ракетою малої дальності, розробленою в КНДР.

Новини за темою: КНДР уже півтора місяця постачає РФ боєприпаси, – Буданов

Костін додав, що такі самі висновки у військових експертів із міжвідомчої робочої групи при Офісі генпрокурора. Експерти також були на місці обстрілу і робили попередній огляд і аналіз частин ракети. Зараз триває комплексна комісійна експертиза, яка має остаточно підтвердити цей факт.

"Ми також працюємо над виявленням інших фрагментів боєприпасів, виявлених на місцях нещодавніх атак на Харківщині та Одещині", – сказав Андрій Костін.

Як відомо, 21 грудня пані посол США при НАТО Джуліан Сміт наголосила, що американці мають дані, підтверджені супутниковими знімками, що КНДР поставила у Росію тисячу контейнерів з військовим обладнанням та снарядами.

Пізніше координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі розповів, що РФ використовувала для ударів по Україні придбані у Північної Кореї балістичні ракети.

Нагадаємо, Південна Корея вже давно розуміє, що КНДР постачала Росії зброю для ведення повномасштабної війни проти України.

Також нещодавно видання Bloomberg писало, що раніше бездіяльний північнокорейський порт недалеко від кордону з Росією повернувся до життя. Через нього окупантам можуть постачати зброю для війни проти України.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат