USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україні на оборону ще потрібно додатково понад 250 млрд гривень до кінця року, – Умєров

Обороні витрати цьогоріч збільшились більш ніж в шість разів порівняно з 2021-м
Рустем Умєров

Міністр оборони України Рустем Умєров

Джерело: відкриті джерела

Новопризначений міністр оборони Рустем Умєров заявив, що Україні до кінця року ще потрібно понад 250 млрд гривень на оборону. Про це він сказав вчора під час виступу у Верховній Раді.

Умєров наголосив, що Україна потребує потужної стратегії, щоб перемогти, а військові витрати і так з кожним днем збільшуються.

"Обороні витрати цьогоріч збільшились більш ніж в шість разів порівняно з 2021-м, а на ЗСУ – майже в десять разів. Оборонний бюджет складає третину ВВП, гігантська для будь-якої економіки світу цифра. Лише до кінця цього року нам потрібно буде додатково 250 млрд гривень на грошове забезпечення, і ці витрати зростають щодня", – сказав він.

Крім того, міністр зазначив, що понад 1 млн людей сьогодні – в секторі безпеки і оборони, з них понад 800 тисяч – Збройні сили України. А до початку повномасштабної війни ця цифра була 261 тисяча. 

"251 млрд гривень – це програма мінімум, з яких 227 буде на грошове забезпечення мобілізованих, строковиків, курсантів. І одноразова грошова допомога – буду просити 24 мільярди", – роз'яснив він.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада України призначила Рустема Умєрова новим міністром оборони. Його кандидатуру підтримали 338 депутатів.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську