USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна завершила перемогою виступ на чемпіонаті світу з хокею серед жінок: Рейтинг у дивізіоні

Фінішували українки на другому місці у таблиці дивізіону
збірна з хокею України
Джерело: відкриті джерела

Жіноча збірна України з хокею перемогою завершила виступи на чемпіонаті світу-2023 в дивізіоні IIIA. Суперницями українок у заключному турі стала команда Литви, повідомляє "Суспільне Спорт".

Збірна України проводила поєдинок з Литвою після найбільшої перемоги на ЧС-2023 – у четвертому матчі турніру українки розгромили збірну Болгарії з рахунком 10:3. Натомість литовські хокеїстки підійшли до гри з Україною після перемоги над командою Гонконгу у серії булітів – 3:1.

Ще перед заключним матчем збірна України втратила математичні шанси на перемогу в дивізіоні. Усе через те, що в іншому матчі останнього туру Гонконг обіграв Естонію (3:0) та став недосяжним для України. Водночас Литва у разі перемоги над українками фінішувала б на першому місці.

Рахунок в очному матчі відкрила збірна України. У середині другого раунду шайбу закинула Христина Загрекова. Однак на початку третього періоду Литва зрівняла рахунок у матчі: на третій хвилині голом відзначилася Габія Петраускайте.

"Вдруге вийти вперед у рахунку у матчі з Литвою збірна України змогла за шість хвилин до кінця третього періоду. Тоді шайбу закинула нападниця команди Вікторія Ценова. У підсумку ця шайба встановила фінальний рахунок у матчі та дозволила українкам завершити турнір перемогою з рахунком 2:1", – йдеться в повідомленні.

Дивізіон IIIA. Турнірна таблиця

  1. Гонконг – 13 очок (5 матчів), +7
  2. Україна – 12 очок (5), +16
  3. Литва – 11 очок (5), +15
  4. Румунія – 3 очки (4), -5
  5. Болгарія – 3 очки (4), -13
  6. Естонія – 0 очок (5), -22

Чемпіонат світу-2023 став першим офіційним стартом для жіночої збірної України за понад три роки. У 2021 році турнір у дивізіоні IIIA скасували через пандемію COVID-19, а у 2022-му Україна відмовилася від участі через повномасштабну війну РФ.

Читайте також:
Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine Наздоганяти втрачене: 16 травня відбудеться перша конференція зі спортивного маркетингу SBC Summit Ukraine
Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування! Sport&Business Club Україна обирає найкращий маркетинговий кейс квітня. Долучайтеся до голосування!
В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди В українській збірній з волейболу виник скандал: Низка гравців відмовилися їхати в табір команди
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді