USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна під масовим ракетним обстрілом: Ситуація в регіонах, наслідки

Київ витримав одну з найбільших ракетних атак з початку повномаштабного вторгнення
український військовий
Джерело: відкриті джерела

Російські військові випустили по території України більш ніж 60 ракет під час чергового масованого обстрілу 16 грудня. Про це заявив речник Повітряних сил України Юрія Ігната в ефірі телемарафону.

Під час масованої атаки сьогодні росіяни уперше запускали Ту-95 з Енгельса. За словами речника ПС, війська РФ застосували "все, що в них було", окрім іранських дронів.

"Випущені традиційно з літаків Ту-95 ракети Х-555 і Х-101, також є пуски "Калібрів" з Чорного моря. Маємо також запуски С-300. Також є робота бомбардувальників Ту-22 М3, які пускають ракети Х-22. Працювали і літаки Су-35 ракетами Х-59. ППО спрацювала непогано, результати ми повідомимо", – сказав Ігнат. 

Ситуація в регіонах

У Кривому Розі внаслідок влучання ракети у житловий будинок зруйновано один із п'яти під'їздів. 2 людини загинуло. 6 травмовано, серед них 3 дітей. Під завалами, можливо, перебуває 2 особи, з них 1 дитина. Рятувальні служби продовжують працювати на місці.

У Києві вибухи в Дніпровському та Голосіївському районах були пов'язані з роботою ППО, – повідомив начальник КМВА Сергій Попко. В місті та області діють екстрені відключення світла. Також перебої з опаленням та водопостачанням.

Херсон, Харків, Кременчук, Кіровоградщина та Черкаси повністю знеструмлені.

У Запоріжжі зафіксовано 15 прильотів. В місті та області діють екстрені відключення світла. Є проблеми з опаленням та водопостачанням.

Окупанти вдарили по Харківщині 10-ма ракетами, – голова Харківської ОВА. Є влучання в об’єкти критичної інфраструктури.

Мер Харкова заявив про "колосальні руйнування" під час ранкової ракетної атаки.

У Кіровоградській, Донецькій та Дніпропетровській областях знеструмлені залізничні дільниці.

***

По всій країні вводяться екстрені аварійні відключення електроенергії. Про це повідомив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Екстрені відключення ввели у зв’язку з прильотами в енергооб’єкти в декількох областях України.

В ОП просять українців з розумінням ставитись до відключень електроенергії та тимчасових перепадів подачі водо/теплопостачання. ДСНС, електрики і всі служби працюють на місцях попадань.

В разі необхідності українці можуть користуватися Пунктами незламності.

***

Через атаку на енергетичну інфраструктуру України 12 рейсів "Укрзалізниці" рухаються із затримками більш ніж годину, 8 рейсів затримуються в межах години. 26 поїздів продовжують рухатись за графіком.

***

Під завалами будинку у Кривому Розі загинули двоє людей
Джерело: Подоляк Twitter

У зв'язку з черговим ракетним ударом по Україні у радника голови ВП Михайла Подоляка виникло два питання:

1. Хто ще хоче запропонувати "мирне врегулювання", щоб дати Путіну зберегти особу?

2. Чи можна ще уповільнити процес передачі Україні ПРО, щоб "не допустити ескалації"?

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
В Україні ввели екстрені відключення світла В Україні ввели екстрені відключення світла