USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Угорщина вироблятиме бойові БПЛА разом з Ізраїлем та Німеччиною

БПЛА розроблятися у рамках зусиль щодо розвитку та модернізації ВПК країни
Орбан Віктор
Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан
Джерело: відкриті джерела

Угорщина підписала угоду про виробництво бойових дронів з Ізраїлем та Німеччиною. Про це заявив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, повідомляє Associated Press.

Він зазначив, що БПЛА будуть розроблятися у рамках зусиль щодо розвитку та модернізації військової та оборонної промисловості країни.

Також голова угорського уряду прокоментував  спрівпрацю країни з німецьким концерном Rheinmetall. Орбан нагадав, що уряду Угорщини належать 49% акцій заводу бойових машин концерну, що відкрився в Залаегерсезі.

Однак крім цього невдовзі Rheinmetall розпочне будівництво у Центральній Угорщині ще одного заводу. Орбан підкреслив, що він стане "одним із найсучасніших заводів з виробництва боєприпасів у Європі".

Прем'єр Угорщини висловив сподівання, що країна, як член НАТО цього року виправдає очікування Альянсу щодо того витрат країн-членів 2% свого ВВП на оборону.

Нагадаємо, найбільший у Німеччині виробник зброї Rheinmetall створив з українським концерном "Укроборонпром" спільне підприємство. Планується, що на заводі, який буде побудований в Україні, вироблятимуться бойові танки Panther, боєприпаси і бронемашини.

Читайте також:
Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ Кабмін підтримав проєкт указу Зеленського про створення Сил безпілотних систем в ЗСУ
Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн Угорщина не видаватиме Україні військовозобов’язаних біженців, – віцепрем’єр-міністр Шем’єн
"Страждає європейський середній клас": Орбан вкотре "прославився" заявою про Україну
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела