USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Rheinmetall відкриє завод із виробництва бронетехніки в Україні протягом трьох місяців

Завод буде розташований у західній частині країни
танки
Армін Паппергер з воїном ЗСУ
Джерело: Bild

Німецький концерн Rheinmetall планує відкрити завод із виробництва бронетехніки в Україні протягом року. Про це пише CNN.

Завод буде розташований у західній частині країни.

Найбільший німецький виробник зброї також навчатиме українців обслуговувати танки та іншу броньовану техніку, виготовлену на заводі.

"(Українці, - ред.) повинні допомогти самі собі — якщо їм завжди доведеться чекати європейців чи американців [щоб, - ред.] допомогти їм протягом наступних 10 чи 20 років… це неможливо", — сказав генеральний директор Армін Паппергер.

Що було раніше?

Найбільший у Німеччині виробник зброї Rheinmetall створив з українським концерном "Укроборонпром" спільне підприємство. Воно займатиметься ремонтом та виробництвом танків, повідомляє Handelsblatt.

Генеральний директор концерну Армін Паппергер заявив, що всі необхідні контракти вже підписані.

Тоді зазначалося, що спільне підприємство буде займатися не тільки виробництвом нових танків, але й обслуговуватиме і ремонтуватиме бронетехніку.

При цьому 51% більшості в новій компанії матиме Rheinmetall. Також концерн візьме на себе управління компанією.

"Україна отримує вигоду від комплексної передачі технологій і короткострокових поставок військового обладнання з Німеччини", - зазначив Паппергер.

Німецький концерн Rheinmetall планує виробляти в Україні БТР Fuchs

Німецький концерн Rheinmetall планує виробляти в Україні БТР Fuchs. Серед іншого, хочуть модернізувати та поставити в Україну ще 20 бронетранспортерів Marder і 30 танків Leopard 1 зі складів Rheinmetall. Про це повідомив керівник Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв'ю німецькому виданню Bild. 

За словами, 60-річного керівника концерну, почати хочуть із техобслуговування і ремонту "швидких".

"Почнемо з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів екстреної допомоги і хочемо якомога швидше виготовити броньовані транспортні засоби, наприклад, броньовані машини Fuchs. Україну також цікавлять сучасний бойовий танк "Пантера" та БМП "Рись". Але першим кроком є ​​забезпечення гострих потреб країни в її оборонній боротьбі", - сказав Паппергер.

На запитання про те, чи боїться Rheinmetall ракетних ударів Росії по виробництвах в Україні, керівник відповів, що Україна має ефективні засоби захисту від нападів на чутливі цілі, "головно завдяки західній допомозі". Електростанції та інші промислові підприємства також працюють і в разі пошкодження негайно ремонтуються.

Відзначимо, федеральний уряд пообіцяв Україні подальші поставки зброї на 2,7 млрд євро.

Читайте також:
97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров 97% своїх повітряних атак цьогоріч Росія спрямувала на цивільні об'єкти, - Умєров
Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти Понад 50 тисяч осіб в Україні вважаються зниклими безвісти
У найближчі два-три роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає У найближчі два-три роки може відбутись компенсаційне підвищення народжуваності: Експерт роз’яснив, що це означає
Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня Багато військових стають залежними від азартних ігор через погані стосунки з близькими та побратимами, – психологиня