USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 3 4 0 0 (+1260)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела

Також на фронті постійно з'являються модернізовані ворожі безпілотники
Російський БПЛА Картограф
Російський БПЛА "Картограф"
Джерело: Trap Aggressor

Протягом останніх трьох місяців кількість російських дронів на найгарячіших напрямках фронту в Україні збільшилась щонайменше вдвічі. Про це повідомляє "Українська правда" із посиланням на джерела в Генштабі.

Крім того, на фронті постійно з'являються і модернізовані ворожі безпілотники. Оновлені БпЛА важко ідентифікувати і "заглушити" засобами радіоелектронної боротьби (РЕБ) через те, що вони запрограмовані на конкретні частотні діапазони.

"Грубо кажучи, ми зробили системи РЕБ на діапазон 900 МГц. Цього було достатньо. Зараз "орки" роблять дрони з діапазоном 700–1000 МГц. Відповідно, засоби радіоелектронної боротьби, які ми зробили раніше, вже неефективні", – цитують джерело у виданні.

За словами співрозмовників УП в Кабінеті міністрів, у відповідь на такі дії росіян нині триває робота над створенням єдиної системи, яка зможе збирати інформацію про зміну частот ворожих безпілотників, щоб виробники оперативно підлаштовували під це засоби радіоелектронної боротьби.

Розробка дронів в Росії

Раніше ми повідомляли, що росіяни модернізують "Шахеди" та нарощують темпи їхнього виробництва. Зокрема, вони вже намагалися облаштовувати дрони 4G-модемом, прикручувати камери та блоки навігації DGPS.

Крім того, в Росії розробляють аналог іранського дрона Shahed під назвою "Ястреб". Завершити роботи над цим озброєнням планують протягом першого півріччя цього року.

Читайте також:
Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор Військові можуть самостійно вирахувати виплати: Міноборони запустило спеціальний калькулятор
МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували МВС Росії оголосило в розшук Зеленського, Порошенка і генерала ЗСУ: У МЗС України вже відреагували
Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України Напередодні Великодня СБУ попереджає про спроби РФ створити конфлікти серед релігійних громад України
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ