USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У США з’явилися труднощі з постачанням елементів для енергосистеми України, – CNN

Ситуація з електрикою залишається складною, продовжуються екстрені відключення
електроенергія
Джерело: відкриті джерела

Через дефіцит і несумісність необхідних елементів, які західні партнери можуть передати Україні, ремонт енергетичної інфраструктури України ускладнюється. Про це телеканалу CNN розповіло поінформоване американське джерело.

За його словами, Сполучені Штати й партнери постали перед проблемою порушення глобального ланцюжка постачання необхідного для ремонту обладнання. Розв’язувати цю проблему у Вашингтоні намагаються разом із приватним сектором.

Крім того, деякі з важливих компонентів ремонту енергомережі, які використовуються в США, не сумісні в Україні, оскільки призначені для роботи на різних частотних діапазонах.

У короткостроковій перспективі американська сторона намагається визначити місцеперебування пріоритетних для української сторони об'єктів критичної інфраструктури, яка буде використовуватися для надання критично важливих послуг, як-то водо- й теплопостачання, навіть у разі блекауту.

Нагадаємо, раніше голова енергокомітету Верховної Ради Андрій Герус порадив бізнесу звернути увагу на газові мініелектростанції для забезпечення себе електроенергією, зазначивши, що проблеми в енергосистемі не вирішаться найближчими місяцями.

Читайте також:
У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний У Києві можуть продовжити відключення світла до ранку 17 травня: Дефіцит в енергосистемі – значний
Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень Перебої зі світлом повертаються: Наскільки критична ситуація і де шукати графіки відключень
В Україні ввели екстрені відключення світла В Україні ввели екстрені відключення світла
55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження 55% українців згодні з підвищенням тарифів на світло задля ремонту зруйнованих об’єктів інфраструктури, – дослідження