USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У РФ підтвердили відставку "Маріупольського м'ясника". Хто призначений замість нього

Кузьменков увесь час займався матеріально-технічним забезпеченням окупантів
Мізінцев
Джерело: відкриті джерела

У Міноборони РФ підтвердили відставку заступника міністра оборони, який відповідає за матеріально-технічне забезпечення Збройних сил РФ Михайла Мізінцева. Замість нього призначено генерал-полковника Олексія Кузьменкова. 

Що відомо про Кузьменкова

Джерело: відкриті джерела

Генерал-полковник Олексій Кузьменков у 1992 році закінчив Вольське вище військове училище тилу та по 2019 рік проходив військову службу на різних посадах в органах матеріально-технічного забезпечення Збройних сил РФ.

З 2014-го до 2018 року очолював Штаб матеріально-технічного забезпечення ЗС РФ.

З 2018-го по 2019 рік був заступником командувача військ Південного військового округу з матеріально-технічного забезпечення.

З 2019 року обіймав посаду заступника директора Федеральної служби військ національної гвардії РФ – головнокомандувача військ національної гвардії РФ.

Чому Мізінцева називають "Маріупольським м'ясником"

Російські ЗМІ неодноразово називали 60-річного генерал-полковника Михайла Мізінцева "улюбленцем Путіна". Раніше він очолював операцію в Сирії. 

Саме Мізінцев керував облогою Маріуполя. Саме він віддав накази бомбити пологовий будинок та драмтеатр у місті, де ховалися місцеві жителі зі своїми дітьми.

Після цього його прозвали "Маріупольський м'ясник".

До речі, в Україні заочно судитимуть генерал-лейтенанта ЗС РФ, що керував штурмом "Азовсталі".

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням